ΛΑ.Ο.Σ.: Επίκαιρη ερώτηση για την Αγροτική Ασφαλιστική

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 15:35
A- A A+

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας για το θέμα της Αγροτικής Ασφαλιστικής, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης. Κατά τη σημερινή συνάντησή του με εκπροσώπους του προεδρείου του συλλόγου εργαζομένων της Αγροτικής Ασφαλιστικής, ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την κατανόηση και τη συμπαράστασή του στα αιτήματά τους.

Όπως υπογραμμίζει στην ερώτησή του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., «σε αντίθεση με τη διεθνή πρακτική, η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας και της Αγροτικής Ασφαλιστικής, επιμένουν να προχωρούν στην εκχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών και της διοίκησης της Αγροτικής Ασφαλιστικής, μιας εταιρείας που είναι κερδοφόρα και η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία στη χώρα μας που διαθέτει τεράστια τεχνογνωσία στον τομέα των αγροτικών ασφαλίσεων».

=Επιπλέον, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., «τυχόν πώληση της Αγροτικής Ασφαλιστικής στην, φερόμενη ως αγοραστή, Groupama, οδηγεί ουσιαστικά στη δημιουργία ενός ιδιωτικού μονοπωλίου στον τομέα των αγροτικών ασφαλίσεων στην Ελλάδα, με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται όχι μόνο για τους εργαζομένους και τους ασφαλισμένους της Αγροτικής Ασφαλιστικής, αλλά και για τον ευρύτερο αγροτικό τομέα της οικονομίας εν γένει».

Ο κ. Καρατζαφέρης ερωτά τον υπουργό:

1. Ποιοι λόγοι επιβάλλουν τη συνέχεια των διαδικασιών εκχώρησης της πλειοψηφίας των μετοχών και της διοίκησης της Αγροτικής Ασφαλιστικής, σε αντίθεση με τις διεθνείς τάσεις που επικρατούν σήμερα, και πώς εντάσσεται αυτή η ενέργεια στον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό του Ομίλου της ΑΤΕ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης;

2. Λαμβανομένου υπόψη του ειδικού χαρακτήρα της Αγροτικής Ασφαλιστικής, και του ομίλου της ΑΤΕ γενικότερα, πως σκοπεύετε να διασφαλίσετε ότι ακόμα και μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος, η Αγροτική Ασφαλιστική θα συνεχίσει να ασκεί τον ίδιο ρόλο στην ανάπτυξη και στη στήριξη του Έλληνα αγρότη;

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή