Ικανοποιητικά εξελίσσεται η υγεία του Μάριο Ζαγκάλο

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 13:20
UPD:13:24
A- A A+

Ικανοποιητική εξέλιξη παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του Μάριο Ζαγκάλο.

Ο 90χρονος θρυλικός Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, από τους κορυφαίους όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, νοσηλεύεται από την περασμένη Δευτέρα στο νοσοκομείο «Barra D'Or» (Ρίο ντε Τζανέιρο), με λοίμωξη του αναπνευστικού.

«Ο Ζαγκάλο παρουσιάζει μια καλή εξέλιξη, με κλινικά στοιχεία και αναλύσεις που πιστοποιούν μια καλή ανταπόκριση στην θεραπεία που διέταξε η ιατρική ομάδα», αναφέρει η ανακοίνωση του νσοηλευτικού ιδρύματος.

Να σημειωθεί πως υπήρξε ο πρώτος στην Ιστορία του ποδοσφαίρου που κατάκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο τόσο ως παίκτης και μάλιστα δις (1958, 1962) όσο και ως προπονητής (1970), πριν ακολοιυθήσουν οι Φραντς Μπεκενμπάουερ (Γερμανία - 1974, 1990) και Ντιντιέ Ντεσάν (Γαλλία - 1998, 2018).

Ο Ζαγκάλο θα συμπληρώνει 91 χρόνια ζωής στις 9 Αυγούστου. Ο Πελέ, φίλος του «Γερόλυκου» (είναι το προσωνύμιό του), του αφιέρωσε την ακόλουθη ανάρτηση στο Instagram:

«Μεγάλε μου φίλε ξέρω ότι περνάς δύσκολες στιγμές, αλλά σου στέλνω θετική ενέργεια. Σύντομα θα ανακάμψεις, με την ίδια ενέργεια όπως πάντα. Κουράγιο, γέρικε λύκο».

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις