Φίτζι-Παπούα Νέα Γουϊνέα: Κατάσχεση κινεζικών προϊόντων

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2008 08:34
A- A A+

Δύο νησιά του Νοτίου Ειρηνικού απαγόρευσαν ή κατέσχεσαν κινεζικά προϊόντα στο πλαίσιο του σκανδάλου με τη μελαμίνη στα τρόφιμα. Τα Φίτζι απαγόρευσαν για τρεις μήνες την κυκλοφορία γάλακτος από την Κίνα και η Παπούα Νέα Γουϊνέα κατάσχεσε κινεζικά μπισκότα και γλυκά.

Τα Φίτζι εισάγουν βρεφικό γάλα από την Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία αλλά οι αρχές ανησυχούν για τα καταστήματα που διατηρούν Ασιάτες στο νησιωτικό κράτος, τα οποία ενδέχεται να εμπορεύονται προϊόντα που περιέχουν μελαμίνη.

Φέτος τουλάχιστον τέσσερα παιδιά βρήκαν τον θάνατο και δεκάδες χιλιάδες ασθένησαν στην Κίνα μετά την κατανάλωση βρεφικού γάλακτος σε σκόνη το οποίο περιείχε μελαμίνη.

Ιχνη μελαμίνης – χημικής ουσίας που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών – εντοπίστηκαν σε σειρά προϊόντων στην Κίνα, από σκόνη γάλακτος έως αυγά, αναγκάζοντας τις αρχές να αναστείλουν την κυκλοφορία και πώληση κινεζικών τροφίμων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι αρχές υγείας στην Παπούα Νέα Γουϊνέα κατέσχεσαν αυτήν την εβδομάδα περισσότερα από 240 κιλά κινεζικών προϊόντων εν μέσω ανησυχιών ότι περιέχουν μελαμίνη, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή