Αφγανιστάν: Επτά νεκροί σε βομβαρδισμό των συμμαχικών δυνάμεων

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2008 09:12
A- A A+

Τουλάχιστον επτά άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από τη νέα αεροπορική επιδρομή των δυνάμεων της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα Πέμπτη, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του προέδρου Χάμιντ Καρζάι ότι συμμαχικά μαχητικά σκότωσαν τουλάχιστον 40 πολίτες σε γαμήλια γιορτή στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο πρόεδρος Καρζάι χαρακτήρισε τις απώλειες μεταξύ των αμάχων ως το σοβαρότερο αίτιο των προστριβών με τους βασικούς του υποστηρικτές, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, και κάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εξελέγη την Τρίτη πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, να θέσει ως πρωταρχική του προτεραιότητα τον τερματισμό των θανάτων αθώων.

Η αεροπορική επιδρομή έγινε όταν κοινή αυτοκινητοπομπή Αφγανών και Αμερικανών στρατιωτών δέχθηκε επίθεση από μαχητές των Ταλιμπάν στην περιοχή Γκόρμαχ της επαρχίας Μπάγκντις, αργά το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Ο περιφερειάρχης, Αμπντάλα, δήλωσε ότι από στην επιδρομή βρήκαν το θάνατο επτά άμαχοι και 15 μαχητές των Ταλιμπάν. Ομως ο επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου Κάρι Νταουλάτ, επικαλούμενος χωρικούς, είπε ότι σκοτώθηκαν περίπου 30 άμαχοι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή