Εντοπίστηκαν νεκροί οι δύο χειριστές

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2008 11:16
UPD:17:50

A- A A+

Απανθρακωμένοι βρέθηκαν περίπου στις 11:00 το πρωί, οι δύο χειριστές του στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Apache που κατέπεσε χθες σε χαράδρα στην Κύμη Ευβοίας.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, πρόκειται για τον ταγματάρχη (ΑΣ) Σκούρα Δημήτριο του Βασιλείου, ετών 36, από την Γραμμενίτσα ¶ρτας, έγγαμος με 2 τέκνα, και το λοχαγό (ΑΣ) Κακαμπάκο Αθανάσιο του Χαράλαμπου, ετών 33, από τη Λάρισα, έγγαμος με ένα τέκνο.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από την Τανάγρα μαζί άλλο ένα για να συμμετάσχουν σε επιχείρηση αξιολόγησης κατευθυνόμενων βλημάτων εδάφους-αέρος. Για άγνωστο λόγο κατέπεσε στη χαράδρα και τυλίχθηκε στις φλόγες.

«Την 05 Νοε 2008 και περί ώρα 20:15 ελικόπτερο AH-64A του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων, το οποίο απογειώθηκε στις 19:30 από το Αεροδρόμιο της Τανάγρας και συμμετείχε σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα, κατάπεσε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία Βορειοδυτικά της Κύμης», ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που διερευνά τα αίτια της πτώσης.

Διήμερο στρατιωτικό πένθος

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μεσημέρι κηρύχθηκε διήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις, με απόφαση του υπουργού ¶μυνας. Για δύο ημέρες οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε στρατιωτικές μονάδες, υπηρεσίες και καταστήματα.

Αύριο οι κηδείες

Στις 3 το μεσημέρι στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Λειβαδιάς θα πραγματοποιηθεί αύριο η κηδεία του κυβερνήτη ταγματάρχη Δημητρίου Σκούρα, ενώ την ίδια ώρα στον ιερό ναό της Αναλήψεως στη συνοικία Αβέρωφ στη Λάρισα θα κηδευθεί ο συγκυβερνήτης λοχαγός Αθανάσιος Κακαμπάκος.

Οι σοροί των δύο χειριστών που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερο Σινούκ στο «251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας» και στη συνέχεια θα διακομιστούν στο «401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών», από όπου θα παραληφθούν από τους συγγενείς τους.

Ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του και τη βαθύτατη θλίψη του προς τις οικογένειες των εκλιπόντων.

«Το τραγικό ατύχημα που στέρησε την ζωή των δυο αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι έπεσαν στο βωμό της συνεισφοράς στην πατρίδα, μας θλίβει βαθύτατα όλους» αναφέρει στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη, όπως και όλου του ελληνικού λαού, στις οικογένειες των αδικοχαμένων στρατιωτικών» προσθέτει.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Τη βαθιά λύπη της κυβέρνησης για τους δύο αξιωματικούς που έχασαν χθες τη ζωή τους «υπηρετώντας την πατρίδα» εξέφρασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας αναφέρει πως η απώλεια των δύο αξιωματικών, που έπεσαν στο βωμό της προσφοράς προς την πατρίδα, προκαλεί βαθιά θλίψη και εκφράζει συλλυπητήρια εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων στους οικείους των εκλιπόντων.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνά Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

ΠΑΣΟΚ: Μεγάλα τα προβλήματα στην Αεροπορία Στρατού

«Βαθιά θλίψη και ανησυχία προκάλεσε η είδηση για το θάνατο του Ταγματάρχη, Σκούρα Δημητρίου και του Λοχαγού, Κακαμπάκου Αθανασίου, αξιωματικών-χειριστών ελικοπτέρου Apache, στη διάρκεια νυκτερινής άσκησης», δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εθνικής ¶μυνας, Βάσω Παπανδρέου.

«Είναι γνωστό ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην Αεροπορία Στρατού, τα οποία έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει με ερωτήσεις στη Βουλή», πρόσθεσε η κ. Παπανδρέου και συνέχισε:

«Η απώλεια του Chinook, τα αίτια του οποίου δεν έχουν ακόμη διερευνηθεί, οι πτώσεις των δυο μεταφορικών ελικοπτέρων UH-1H (Χιούϊ) και το πρόσφατο συμβάν, το οποίο ευχόμαστε να είναι το τελευταίο, μας προβληματίζουν».

Η κ. Παπανδρέου εξέφρασε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου Γ. Παπανδρέου θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο χειριστών.

KKE

«Ο θάνατος των δύο πιλότων φέρνει και πάλι στην επιφάνεια με δραματικό τρόπο τις συνθήκες που εκπαιδεύονται και ασκούνται οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, συνθήκες εντατικοποίησης και σωματικής εξουθένωσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση φέρνει και γι’ αυτό τις πολιτικές ευθύνες, τις ίδιες που έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις».

ΣΥΝ: Αναπάντητα ερωτήματα

«Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για τη νέα πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου, που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους.. Δυστυχώς τέτοια ατυχήματα γίνονται όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια και γεννούνται σοβαρά ερωτηματικά για τις αιτίες, που πρέπει να απαντήσει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Εθνικής ¶μυνας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και στις οικογένειες των θυμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ.

ΛΑ.Ο.Σ.: «Χάθηκαν δύο δικά μας παιδιά»

«Δύο πιλότοι, δικά μας παιδιά έπεσαν για την πατρίδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., Κ. Βελόπουλος εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων πιλότων.

Τόνισε επίσης πως «είναι καιρός να μην ξορκίζουμε μόνο το κακό αλλά και να το προλαμβάνουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή