Επίσπευση της ένταξής του στο ΝΑΤΟ ζητεί το Μαυροβούνιο

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2008 11:26
A- A A+

Επίσημη αίτηση για την ένταξή του στο προενταξιακό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ «Membership Action Plan» κατέθεσε το Μαυροβούνιο κατά τη συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός της χώρας Μίλο Τζουκάνοβιτς με το γ.γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ.

Ο Τζουκάνοβιτς τόνισε ότι η είσοδος των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ πρέπει να επισπευτεί, προειδοποιώντας για αυξανόμενες εντάσεις στην περιοχή που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα που προσπαθούν να διασφαλίσουν οι διεθνείς δυνάμεις, έπειτα από μια σειρά πολέμων, τη δεκαετία του '90.

«Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να ενταχθούν όλες οι χώρες της περιοχής στη Συμμαχία», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου.

Σημειώνεται ότι η ένταξη στο προενταξιακό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ «Membership Action Plan», θεωρείται το τελικό βήμα πριν από την πλήρη ένταξη μιας χώρας στους κόλπους της Συμμαχίας. Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να διασφαλίσει ότι το υποψήφιο κράτος-μέλος θα ανταποκριθεί σε όλα τα προαπαιτούμενα για την πλήρη ένταξη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, ο Τζουκάνοβιτς πήρε την ικανοποιητική απάντηση από τον Σέφερ ότι «το ΝΑΤΟ δεν έχει βαρεθεί τη διεύρυνση».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή