ΣΥΡΙΖΑ: Επίκαιρη ερώτηση για το εφάπαξ Τ.Π.Δ.Υ.

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2008 11:51
A- A A+

Επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Οικονομίας και Οικονομικών για το θέμα της καταβολής του εφάπαξ από το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.), κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Κουβέλης, σύμφωνα με επίσημα στοχεία, οι οφειλόμενες εφάπαξ παροχές σε συνταξιούχους ξεπερνούν σήμερα τις 15.000, ενώ υποβάλλονται μηνιαία 1.000 - 1.200 νέες αιτήσεις και η οικονομική δυνατότητα του Ταμείου επιτρέπει την καταβολή έως 200 εφάπαξ παροχές σε συνταξιούχους, βάσει της οικονομικής του κατάστασης .

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά τους δύο υπουργούς:

«1. Ποιο το περιεχόμενο της αναλογιστικής μελέτης του 2002 και σε ποιες ενέργειες προέβησαν με βάση τα στοιχεία αυτής της μελέτης; Ποιες οι προτάσεις του Δ.Σ. του Τ.Π.Δ.Υ. για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ποια η θέση του Υπουργείου επ’ αυτών;

2. Ποιο το χρονοδιάγραμμα καταβολής των οφειλομένων εφάπαξ στους συνταξιούχους, πότε και ποια συγκεκριμένα μέτρα οικονομικής στήριξης υπέρ του Ταμείου προτίθενται να λάβουν ,προκειμένου οι συνταξιούχοι να λάβουν το εφάπαξ τους;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή