Η Κοντολίζα Ράις στη Μέση Ανατολή

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2008 12:09
A- A A+

Πενθήμερη επίσκεψη στη Μέση Ανατολή πραγματοποιεί από σήμερα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις με πρώτο της σταθμό την Ιερουσαλήμ, όπου θα έχει συνομιλίες το απόγευμα για το μέλλον των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι η Ράις στο πενθήμερο ταξίδι της στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, την Ιορδανία και την Αίγυπτο δεν προτίθεται να διαπραγματευτεί δικές της προτάσεις για την προώθηση μιας συμφωνίας της τελευταίας στιγμής.

Θα προσπαθήσει όμως να προετοιμάσει μια νέα αρχή έως ότου σχηματιστεί νέα κυβέρνηση στο Ισραήλ μετά τις εκλογές της 10ης Φεβρουαρίου, αλλά και στις ΗΠΑ έως ότου αναλάβει η κυβέρνηση Ομπάμα μετά την 20η Ιανουαρίου.

«Θα προσπαθήσουμε να θέσουμε αυτή τη διαδικασία στην καλύτερη δυνατή θέση, έτσι ώστε οποιοσδήποτε αναλάβει την εξουσία, να μπορεί να διαμορφώσει πολιτική, ίσως να κάνει χρήση της διαδικασίας, ώστε οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις να προωθηθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σον Μακ Κόρμακ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή