ΟΗΕ: «Κανένα σημάδι» ότι τελειώνει ο πόλεμος- «Απαράδεκτα υψηλές οι απώλειες σε αμάχους

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 20:03
REUTERS/CARLO ALLEGRI
A- A A+

«Δεν υπάρχει κανένα σημάδι» που να δείχνει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία οδεύει προς το τέλος, και την ίδια ώρα ο πολιτικός διάλογος μεταξύ Κιέβου και Μόσχας «βρίσκεται σε αδιέξοδο», δήλωσε η Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, αναπληρώτρια γ.γ. του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις και Υποθέσεις Οικοδόμησης της Ειρήνης, μιλώντας ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Η συμφωνία για το σιτάρι είναι ένα σημάδι ότι ο διάλογος μεταξύ των πλευρών είναι εφικτός σε μια προσπάθεια ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου», τόνισε, αλλά «ο πολιτικός διάλογος έχει σταματήσει».

Στη συνέχεια, υπενθύμισε ότι από τις 25 Ιουλίου έχουν σημειωθεί 414 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγείας στην Ουκρανία, οι οποίες έχουν προκαλέσει 85 θανάτους και 100 τραυματισμούς. «Οι αδιάκριτες επιθέσεις εναντίον αμάχων και πολιτικών υποδομών αποτελούν σαφή παραβίαση του ανθρωπιστικού δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε η Ντι Κάρλο.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει  «απαράδεκτα υψηλό» απολογισμό μεταξύ των αμάχων, είπε: 5.237 νεκροί και 7.035 τραυματίες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που συνέλεξε το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή