«Υπερήφανος» ο Σ. Χατζηγάκης για την επιστροφή των δύο δικαστικών

Για Ρουσόπουλο: «Η ανθρωποφαγία δεν είναι πια πολιτική»
Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2008 14:40
UPD:17:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Υπερήφανος για την επιστροφή δύο «διακεκριμένων στελεχών» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, ερωτηθείς μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό για την ανάκληση της παραίτησης από το δικαστικό σώμα των δυο εισαγγελέων που είχαν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης Βατοπεδίου.

Όσον αφορά την άρνησή τους να αναλάβουν εκ νέου την υπόθεση, ο κ. Χατζηγάκης είπε: «Είναι μια ευαισθησία την οποία τη σέβομαι».

Σ. Χατζηγάκης: Είμαι υπερήφανος για την επιστροφή των δύο εισαγγελέων

Σ. Χατζηγάκης: Είμαι υπερήφανος για την επιστροφή των δύο εισαγγελέων

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε αρνητικά σε ερώτημα αν ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για την έρευνα της Μονής Βατοπεδίου και διευκρίνισε ότι η ενημέρωση του πρωθυπουργού αφορούσε το νομοθετικό έργο του υπουργείου.

Ο κ. Χατζηγάκης χαρακτήρισε ριζοσπαστικό το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε κατ'αρχήν για την ελεύθερη συμβίωση, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση τόλμησε να κάνει ένα βήμα που δεν τόλμησαν να κάνουν επί σειρά ετών άλλες κυβερνήσεις.

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό, έτοιμο να κατατεθεί στη Βουλή είναι ένα άλλο κοινωνικό νομοσχέδιο που αφορά στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και των γυναικών. Το ν/σ, διευκρίνισε, σχετίζεται με τη σύμβαση που έχουμε υπογράψει με το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο προσαρμόζεται στα ελληνικά δεδομένα και θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα, της κοινωνίας.

Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το νομοσχέδιο που προωθείται σχετικά με τα ναρκωτικά και τις υποκατάστατες ουσίες που θα γίνουν σε φυλακές πρότυπα, ώστε να μην υπάρχει ο ψυχικός εξευτελισμός ορισμένων εξαρτημένων ανθρώπων μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Σ. Χατζηγάκης: Ριζοσπαστικό το ν/σ για την Ελεύθερη Συμβίωση

Σ. Χατζηγάκης: Ριζοσπαστικό το ν/σ για την Ελεύθερη Συμβίωση

Τέλος, ο κ. Χατζηγάκης υπογράμμισε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζει με σοβαρότητα, σύνεση και μεγάλο ενδιαφέρον τα ζητήματα που αφορούν στο σωφρονιστικό σύστημα, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε επαφή με τα κόμματα.

Χαρακτήρισε παραγωγική και χρήσιμη τη συζήτηση με εκπροσώπους του Συνασπισμού και ανέφερε ότι έγινε αποδεκτή η πρόταση για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής η οποία θα επισκέπτεται τακτικά τις φυλακές. Σήμερα ο υπουργός θα έχει συνάντηση μεε εκπροσώπους των κρατουμένων.

Αναφορικά με το πρόβλημα της συμφόρησης στις φυλακές, ο υπουργός είπε ότι υπάρχει σχεδιασμός ενός προγράμματος με δυο άξονες: ο πρώτος επικεντρώνεται στην προσπάθεια, με διάφορα νομοθετικά μέτρα, να φύγει από τις φυλακές ένας αριθμός κρατουμένων και ο δεύτερος, θα στηρίζεται στην ίδρυση νέων σωφρονιστικών καταστημάτων.

Εντός του 2009 προβλέπονται τέσσερα - πέντε νέα σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ με νομοσχέδιο πριν από μερικούς μήνες δόθηκε οικονομική αυτοδυναμία και αυτοτέλεια από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Η ανθρωποφαγία και ο κανιβαλισμός δεν είναι πια πολιτική»

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις συνεντεύξεις του κ. Ρουσόπουλου, ο κ. Χατζηγάκης εκτίμησε ότι ο πρώην υπουργός Επικρατείας ήταν πειστικός και είπε ότι η επιχειρηματολογία του τον έπεισε. «Αυτό το ζήτημα πρέπει να σταματήσει. Η ανθρωποφαγία και ο κανιβαλισμός δεν είναι πια πολιτική».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή