Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Σπυριδούλα Γεωργαλή, από το diatrofi.gr, φροντίζει ώστε το φετινό μας μαύρισμα να είναι ξεχωριστό και πιο φυσικό από ποτέ.
Tο μαύρισμα του δέρματος είναι η φυσιολογική απάντηση του οργανισμού για να προστατευθεί από τις ακτίνες του ήλιου. Πιο συγκεκριμένα, τα μελανοκύτταρα του δέρματός μας για να προστατευθούν από τις υπεριώδεις ακτίνες εκκρίνουν μελανίνη. Στη μελανίνη λοιπόν που εκκρίνεται από τον οργανισμό οφείλεται το σκουρόχρωμο δέρμα που αποκτούμε με την έκθεση στον ήλιο.
Για την παραγωγή μελανίνης στον οργανισμό, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα τρόφιμα που ενισχύουν ή διεγείρουν την παραγωγή της άμεσα. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο χαλκός ο οποίος αποδεδειγμένα συμβάλλει στην παραγωγή της. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν αρκετά συστατικά σε τρόφιμα τα οποία παίζουν ρόλο στην ενίσχυση και τη διατήρηση της σκουρόχρωμης επιδερμίδας, επηρεάζοντας έτσι το χρώμα του δέρματος.
Διαβάστε περισσότερα