Έρευνα της UEFA για τα συνθήματα υπέρ Πούτιν από οπαδούς της Φενερμπαχτσέ

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 12:17
UPD:12:20
REUTERS/MURAD SEZER

Soccer Football -  Sukru Saracoglu Stadium, Istanbul, Turkey 

A- A A+

Η UEFA ξεκίνησε έρευνα για τα συνθήματα υπέρ του Πούτιν που ακούστηκαν στην Κωνσταντινούπολη, από οπαδούς της Φενερμπαχτσέ, κατά τη διάρκεια του αγώνα των προκριματικών του Champions League μεταξύ της τουρκικής ομάδας και των Ουκρανών της Ντιναμό Κιέβου.

Σε ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία εξήγησε ότι η έρευνα ξεκινά για τη «φερόμενη κακή συμπεριφορά» των οπαδών της Φενέρμπαχτσε.

«Σύμφωνα με το άρθρο 31 παράγραφος 4 του πειθαρχικού κανονισμού της UEFA, ένας πειθαρχικός επιθεωρητής της UEFA θα διεξάγει πειθαρχική έρευνα για εικαζόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά από οπαδούς της Φενερμπαχτσέ κατά τη διάρκεια του δεύτερου προκριματικού γύρου του UEFA Champions League 2022/23, στον επαναληπτικό αγώνα της Φενερμπαχτσέ», εξήγησε η UEFA στην ανακοίνωσή της.

Για το επεισόδιο υπήρξαν αντιδράσεις και καταδίκη του, ξεκινώντας από τις ουκρανικές αρχές. Όλα ξεκίνησαν αφού ο μέσος της Ντιναμό, Βιτάλι Μπουγιάλσκι, πανηγύρισε το γκολ του πλεονεκτήματος, μιμούμενος με τα χέρια του τη χειρονομία του αετού.

Ορισμένοι Τούρκοι οπαδοί θεώρησαν τη χειρονομία προσβολή, καθώς ο αετός είναι το σύμβολο της Μπεσίκτας, της μεγάλης αντιπάλου της Φενέρμπαχτσε. Τελικά, η Ντιναμό Κιέβου νίκησε με 2-1 την τουρκική ομάδα και προκρίθηκε στο γ΄ προκριματικό της διοργάνωσης (0-0 ο πρώτος αγώνας).

Ο Ουκρανός πρεσβευτής στην Τουρκία, Βασίλ Μποντνάρ, δήλωσε ότι είναι λυπημένος. «Δεν θα καταλάβουμε ποτέ τα λόγια υποστήριξης για τον Ρώσο δολοφόνο και επιτιθέμενο που σκοτώνει σκόπιμα Ουκρανούς και καταστρέφει τη χώρα μας», έγραψε στο Facebook.

Για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου, προπονητή της πρωταθλήτριας Ουκρανίας αλλά και πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Τουρκίας, ο αθλητισμός «δεν μπορεί να δεχτεί τέτοιου είδους συμπεριφορά». Η Φενέρμπαχτσε πήρε αποστάσεις από τα συνθήματα, δηλώνοντας ότι «δεν εκπροσωπούν σε καμία περίπτωση τη θέση του συλλόγου».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις