«Φιλική» νίκη του Παναθηναϊκού πριν τη Σλάβια Πράγας

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 23:13
Eurokinissi Sports/EUROKINISSI
A- A A+

Με νίκη 2-1 επί της Φόλενταμ στο «Α. Νικολαΐδης» ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός τα καλοκαιρινά φιλικά προετοιμασίας πριν από τον πρώτο αγώνα με τη Σλάβια Πράγας, για το γ΄ προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πιο δυνατά και στο 9΄ ο Βαγιαννίδης έκανε καταπληκτική προσπάθεια με κάθετη κίνηση στην οποία πέρασε τρεις αντιπάλους, πριν ανακοπεί την τελευταία στιγμή απ’ τον Φαν Ντούιλ κι ο Καμπετσής, ολομόναχος με την εστία απέτυχε να σκοράρει.

Στο 18’ ο Βαγιαννίδης έκανε παράλληλη συρτή μπαλιά προς τον Ιωαννίδη ο οποίος επιχείρησε τακουνάκι με την μπάλα να φεύγει έξω. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και στο 33’ ο Βαγιαννίδης ανατράπηκε καθαρά στην περιοχή από τον Ελμπέρσε.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε στο 34’ ο Κουρμπέλης, ο οποίος ευστόχησε κάνοντας το 1-0 για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» εξακολούθησαν να ψάχνουν κι άλλα γκολ και στο 45’ από κόρνερ του Καρλίτος, ο Καμπετσής είχε γυριστή κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Με την ίδια «ενέργεια» ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 49’ πλησίασε στο 2-0, όμως το απευθείας φάουλ του Καρλίτος πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 56’ ο Καμπετσής πρόλαβε και «τσίμπησε» την μπάλα στην έξοδο του Στάνκοβιτς, πέρασε τον γκολκίπερ της ολλανδικής ομάδας, όμως το πλασέ του κόπηκε πάνω στη γραμμή απ’ τον Φαν Ντούιλ.

Η Φόλενταμ άρχισε να παίρνει «μέτρα» μέσα στο γήπεδο και στη μοναδική καλή στιγμή της στον αγώνα ισοφάρισε στο 58’ με εξαιρετική ενέργεια και καταπληκτικό τελείωμα του Ελ Καντίρι.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να πιέζει περισσότερο μετά το 1-1 και στο 76’ πήρε πάλι προβάδισμα με ωραίο τεχνικό σουτ του Καρλίτος έξω απ’ την περιοχή, από πάσα του Σαρδέλη, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις