Βρετανία: Υπέρ της ιδιωτικοποίησης του Channel 4 και η Λιζ Τρας

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 17:50
UPD:17:52
REUTERS/POOL
A- A A+

Το Channel 4 δεν θα «γλιτώσει» την ιδιωτικοποίηση αφού και οι δύο υποψήφιοι του Συντηρητικού Κόμματος που διεκδικούν την πρωθυπουργία δήλωσαν ότι υποστήριξαν το σχέδιο.

«Όπου είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να υπάρχουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα και όχι στον δημόσιο τομέα», είπε σε δημοσιογράφους στο Λιντς της βόρειας Αγγλίας την Πέμπτη η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, πρωτοπόρος στην κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον. «Θα εξετάσω λεπτομερώς την επιχειρηματική υπόθεση στο Channel 4».

Ο αντίπαλός της, Ρίσι Σούνακ πανέλαβε επίσης την Πέμπτη τη στάση του ότι δεσμεύεται για την πολιτική ιδιωτικοποίησης του μέσου, με την ομάδα του να επισημαίνει τις προηγούμενες παρατηρήσεις του ότι «η ιδιωτικοποίηση θα βοηθήσει το Channel 4 να ευδοκιμήσει σε μια εποχή όπου ανταγωνίζεται επίσης το Netflix, την Amazon, την Apple και πολλούς περισσότερα: το να μείνεις ακίνητος δεν είναι επιλογή».

Η κυβέρνηση είπε τον Απρίλιο ότι σκόπευε να πουλήσει το Channel 4 και η υπουργός Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις, η οποία επιβλέπει το νομοσχέδιο για την εφαρμογή αυτών των σχεδίων, είναι εκ των βασικών υποστηρικτών της κ. Τρας. Η Τρας, η οποία μεγάλωσε στο Λιντς, είπε ότι έχει δεσμευτεί να παραμείνει το κανάλι στην πόλη, όπου έχει την έδρα του.

Η υπουργός Εξωτερικών προηγείται του κ. Σούνακ στις δημοσκοπήσεις των μελών του Κόμματος των Τόρις που θα επιλέξουν νικητή έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή