Η Premier League μειώνει το «αλεξίπτωτο» για τις ομάδες που υποβιβάζονται

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 10:00
REUTERS/Andrew Yates
A- A A+

Οι σύλλογοι της Premier League είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για το νέο σύστημα διανομής πόρων στα κατώτερα πρωταθλήματα και μια θεμελιώδη μεταρρύθμιση στο λεγόμενο «αλεξίπτωτο».

Το γράφει η έγκυρη εφημερίδα Times, εξηγώντας ότι οι 20 σύλλογοι συζήτησαν ένα σχέδιο που ονομάζεται «A New Deal For Football» και υπήρξε ευρεία υποστήριξη για τις προτάσεις.

Ο κύριος στόχος του νέου συστήματος θα είναι η κατανομή κεφαλαίων σε συλλόγους στο πρωτάθλημα - τη δεύτερη κατηγορία ποδοσφαίρου της Αγγλίας - σε μια κλίμακα με βάση τη θέση τους στο βαθμολογικό πίνακα, με τρόπο παρόμοιο με τις πληρωμές "αξίας" στην Premier League, ενώ θα υπάρχει επίσης ένα νέο σύστημα ελέγχου κόστους, για την αποφυγή υπερβολικών δαπανών.

Οι πληρωμές για το λεγόμενο «αλεξίπτωτο», πόροι που προορίζονται για όποιον υποβιβάζεται προκειμένου να περιοριστεί ο οικονομικός αντίκτυπος λόγω της μικρότερης κατηγορίας, θα παραμείνουν, αλλά θα μειωθούν σημαντικά από τα 44 εκατομμύρια λίρες για τους υποβιβασμένους συλλόγους την πρώτη σεζόν μετά τον υποβιβασμό στην Championship.

Άλλες καινοτομίες στο πλαίσιο αυτού του «New Deal» θα είναι η παροχή επιχορηγήσεων υποδομής στους συλλόγους της EFL. Η ιδέα πίσω από αυτή τη λύση είναι να αποτραπεί ότι τα επιπλέον χρήματα που προορίζονται για τους συλλόγους θα ξοδεύονται από τις ομάδες σε μεταγραφές και μισθούς παικτών.

Δεν είναι μυστικό, άλλωστε, ότι υπάρχουν ανησυχίες μεταξύ των ομάδων της Premier League ότι τόσοι πολλοί σύλλογοι πρωταθλήματος ξοδεύουν πάνω από τις οικονομικές δυνατότητές τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις