Ιταλία: Η συντηρητική παράταξη «κλίνει» προς τη Μελόνι για υποψήφια πρωθυπουργό

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 23:15
UPD:23:21
REUTERS/ALBERTO LINGRIA
A- A A+

Τα κόμματα της συντηρητικής παράταξης στην Ιταλία συμφώνησαν σχετικά με ποιο κόμμα θα προτείνει τον επόμενο πρωθυπουργό, μια απόφαση που ευνοεί την Τζόρτζια Μελόνι, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας. 

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Forza Italia, η Λέγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας συμφώνησαν ότι όποιο από αυτά τα τρία κόμματα λάβει τις περισσότερες ψήφους, θα έχει το δικαίωμα να υποδείξει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα τον υποψήφιο πρωθυπουργό της συντηρητικής παράταξης.

«Όποιος πάρει περισσότερες ψήφους θα υποδείξει τον πρωθυπουργό, οι Ιταλοί θα αποφασίσουν», είπε ο Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης της Λέγκας, μιλώντας στην ιταλική τηλεόταση μετά από μια συνάντηση με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι της Forza Italia και τη Μελόνι.

Οι εκλογές στην Ιταλία θα πραγματοποιηθούν στις 25 Σεπτεμβρίου, και η συντηρητική παράταξη βρίσκεται ψηλά στις δημοσκοπήσεις.

Η Μελόνι ηγείται του πιο δημοφιλούς κόμματος στην Ιταλία, αφού επωφελήθηκε από το γεγονός ότι είναι το μόνο μεγάλο κόμμα που δεν συμμετείχε στον κυβερνητικό συνασπισμό του απερχόμενου πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι. Το κόμμα της Μελόνι κερδίζει το 23,4% των ψήφων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε η Corriere della Sera την Τετάρτη, έναντι 13,4% για τη Λέγκα και 8,3% για τη Forza Italia.

Η συνάντηση των ηγετών πραγματοποιήθηκε σε ένα πλαίσιο αυξανόμενης ανησυχίας μεταξύ των διεθνών επενδυτών, αφού η S&P Global Ratings μείωσε τις προοπτικές της ιταλικής οικονομίας. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή