Lufthansa: Ακυρώνονται οι πτήσεις σε Μόναχο-Φρανκφούρτη λόγω της απεργίας

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 15:28
UPD:15:30
REUTERS/TIMM REICHERT
A- A A+

Η Lufthansa θα ακυρώσει σχεδόν όλες τις πτήσεις από τους κύριους γερμανικούς κόμβους της στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο την Τετάρτη λόγω απεργίας του πληρώματος εδάφους, επιδεινώνοντας το χάος που έχει πλήξει την κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο ταξιδιών της Ευρώπης.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης θα ακυρώσει περισσότερες από 1.000 πτήσεις στις δύο πόλεις, προειδοποιώντας ότι η διαταραχή μπορεί να παραμείνει μέχρι το Σαββατοκύριακο. Υπάρχουν πολύ περιορισμένα περιθώρια για εκ νέου κράτηση από επιβάτες των οποίων τα ταξίδια έχουν ακυρωθεί, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Lufthansa.

Η αεροπορική βιομηχανία προσπαθεί να ανακάμψει από την πανδημία του κορωνοϊού που ανάγκασε την εταιρεία σε κυβερνητικό πρόγραμμα διάσωσης και προκάλεσε τεράστιες απώλειες σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες. Καθώς όμως οι επιβάτες σπεύδουν να επιβιβαστούν ξανά σε αεροπλάνα για επαγγελματικά ταξίδια και τις καλοκαιρινές τους διακοπές, έρχονται αντιμέτωποι με χαοτικές σκηνές στα αεροδρόμια που συχνά στερούνται επαρκούς προσωπικού για να διαχειριστούν την έκρηξη ταξιδιωτών.

Εβδομάδες ταξιδιωτικού χάους σε όλη την Ευρώπη έχουν δει τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια να αλληλοκατηγορούνται για ελλείψεις και κακή προετοιμασία. Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου δήλωσε την Τρίτη ότι οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να προσλάβουν προσωπικό εδάφους πιο επιθετικά για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των επίμονων ταξιδιωτικών διαταραχών, προειδοποιώντας ότι το ανώτατο όριο στις πτήσεις για να μετριαστεί το χάος μπορεί να παραμείνει σε ισχύ για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο.

Η μετοχή της Lufthansa υποχώρησε έως και 0,6% στα 5,98 ευρώ στη Φρανκφούρτη. Η μετοχή έχει χάσει περίπου 3% σε αξία φέτος.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή