Σκανδαλίδης: Μείζον πολιτικό ζήτημα η απόπειρα παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 13:05
UPD:13:05
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Στην καταγγελία της απόπειρας παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, μέσω του λογισμικού Predator, προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Σκανδαλίδης, κατά τη συζήτηση που εξελίσσεται αυτήν την ώρα στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για την αστυνομική εκπαίδευση, αρμοδιότητας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Η απόπειρα διαπιστώθηκε μετά από επίσημους ελέγχους των υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο συνέταξε σχετική έκθεση. Θέλω να θυμίσω ότι, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανάρτηση της Google σε ανύποπτο χρόνο, η εφαρμογή Predator πουλήθηκε σε διαφορετικούς κυβερνητικούς φορείς σε συγκεκριμένες χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα. Όπως καταλαβαίνετε, εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα που αφορά την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης και πρόσθεσε: «Θεωρώ αυτονόητο όλα τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου να πάρουν θέση στο τεράστιο αυτό ζήτημα που έχει άμεση σχέση με τη διαφάνεια και τη λειτουργία της δημοκρατίας μας. Καλούμε την ελληνική δικαιοσύνη να επιληφθεί επειγόντως και να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός ποιος και γιατί βρίσκεται πίσω από την απαράδεκτη αυτή απόπειρα».

«Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, όποιος συνάδελφος θελήσει θα τοποθετηθεί για το θέμα -και το ίδιο ισχύει και για τον κ. υπουργό στην ομιλία του- γιατί έχει απαντήσει ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος», σημείωσε ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, καθώς παρών στην αίθουσα είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει ήδη τοποθετηθεί. Θεωρούμε, ως Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ότι το μείζον αυτό θέμα πρέπει να διερευνηθεί», τόνισε ο εισηγητής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας και συμπλήρωσε: «Είμαι βέβαιος ότι και το αρμόδιο υπουργείο και οι αρμόδιες Αρχές θα κάνουν αυτό που πρέπει για τη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής. Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε αυτό το γεγονός, αν πράγματι αποδειχθεί στη συνέχεια ότι συνέβη αυτό που κατήγγειλε ο κ. Σκανδαλίδης».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή