Εξαγγελία επαγγελματικής διαιτησίας και μείωσης ποσοστού στην ΕΠΟ στην κλήρωση του πρωταθλήματος 

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 22:20
UPD:23:23
INTIME SPORTS/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
A- A A+

Από την 3η αγωνιστική του εφετινού πρωταθλήματος (2022-23) και τη Θεσσαλονίκη ξεκινούν τα ντέρμπι στη Σούπερ Λίγκα, με την αναμέτρηση Άρης-ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η κλήρωση για τη νέα σεζόν πραγματοποιήθηκε στη λίμνη της Βουλιαγμένης κι εκτός του αγωνιστικού προγράμματος έβγαλε ειδήσεις, που αφορούν στις σχέσεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την ΕΠΟ.

Οι εξελίξεις που αναμένονται άμεσα αφορούν στην επαγγελματική διαιτησία και τη μείωση του ποσοστού που καταβάλλουν οι ΠΑΕ στην Ομοσπονδία από τα ραδιοτηλεοπτικά συμβόλαιά τους.

«Οι περισσότεροι από εμάς δεν αντέχουμε να βλέπουμε την Ελλάδα να μην συγκαταλέγεται στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επαναφέρουμε στις πρώτες θέσεις της κατάταξης», σχολίασε –μεταξύ άλλων- στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αναφερόμενος στις σχέσεις του συνεταιρισμού Λίγκας με την ΕΠΟ, διαμήνυσε ότι «δε δεχόμαστε και να πληρώνουμε και να μην αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Κάναμε λοιπόν μια σύμβαση με τον κύριο Κλάτενμπεργκ και ελπίζουμε σύντομα το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει επαγγελματική διαιτησία, από την οποία θα είναι ευχαριστημένες όλες οι ομάδες και θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδό μας».

Ακόμη, προανήγγειλε αλλαγές στην οικονομική σχέση με την Ομοσπονδία και ανεξαρτητοποίηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ενώ έθιξε το θέμα καθυστέρησης των χρημάτων του θεσμοθετημένου ποσοστού από το Στοίχημα.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, αφού επέπληξε την ΕΠΟ για μη ολοκληρωτική εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης, ανήγγειλε ότι το 5% που εισφέρουν οι ΠΑΕ προς την Ομοσπονδία από τις συμβάσεις ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων τους θα μειωθεί στο 1%. 

«Συμφωνούμε ότι τα εν λόγω ποσά δεν αξιοποιούνται από την ΕΠΟ για την ενίσχυση και ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και καταθέτουμε τροπολογία προς ψήφιση μεθαύριο Πέμπτη, άμεσης μείωσης του 5% σε 1%, για όλες τις ΠΑΕ και τις Λίγκες τους», υπογράμμισε και επανέλαβε ότι η επαγγελματική διαιτησία θα λάβει υπόσταση.

Η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, που θα εκκινήσει στις 20 Αυγούστου, περιλαμβάνει τις ακόλουθες αναμετρήσεις: Άρης – Λεβαδειακός, Βόλος – Αστέρας Τρίπολης, Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία – ΑΕΚ, ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός, Παναθηναϊκός – Ιωνικός, Ατρόμητος – ΟΦΗ.

Όσο για τα ντέρμπι; Την 3η αγωνιστική θα παίξουν Άρης-ΠΑΟΚ, την 4η Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, την 5η Άρης- Ολυμπιακός, την 6η ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, την 7η Άρης-ΑΕΚ, την 8η Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, την 9η Παναθηναϊκός-Άρης, τη 10η ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, την 11η Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και τη 13η Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Οι ημερομηνίες των play off και play out 

1η αγωνιστική / 18-19 Μαρτίου 2022

2η αγωνιστική / 1-2 Απριλίου 2022

3η αγωνιστική / 5 Απριλίου 2022

4η αγωνιστική / 8-9 Απριλίου 2022

5η αγωνιστική / 22-23 Απριλίου 2022

6η αγωνιστική / 26 Απριλίου 2022

7η αγωνιστική / 29-30 Απριλίου 2022

8η αγωνιστική / 3 Μαΐου 2022

9η αγωνιστική / 6-7 Μαΐου 2022

10η αγωνιστική / 13-14 Μαΐου 2022

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις