Δημοσιεύτηκε η απόφαση για επιστροφή της Βιστωνίδας στο Δημόσιο

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2008 15:28
UPD:16:02

A- A A+

Δημοσιεύτηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης με την οποία αναγνωρίζεται κυριότητα του Δημοσίου στη λίμνη Βιστωνίδα και τις γύρω περιοχές, εκτός της νησίδας ¶ντα Μπορού.

Υπενθυμίζεται πως σχετική εντολή είχε δώσει ο επιθεωρητής, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Παπανικολάου, ο οποίος στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενήργησε για τη μη έκδοση της απόφασης, έκρινε ότι η δίκη επί της αγωγής της Μονής Βατοπεδίου κατά του ελληνικού Δημοσίου, που συζητήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 2003, έκλεισε με μη νόμιμο τρόπο.

Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης δημοσιεύθηκε από νέα σύνθεση και αριθμεί περί τις 60 σελίδες.

Eν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η πειθαρχική και ποινική έρευνα που διενεργούσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Α. Κανελλόπουλος για τυχόν ευθύνες της προέδρου του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, Μ. Ψάλτη, για τη μη έκδοση της προαναφερθείσας απόφασης.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναμένεται να συντάξει πόρισμα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Τέλος, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ζήτησε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να της διαβιβάσει αντίγραφα της δικογραφίας, που σχημάτισαν στο πλαίσιο των ερευνών τους, τόσο ο κ. Κανελλόπουλος, όσο και ο κ. Παπανικολάου. Τα αντίγραφα αναμένεται να διαβιβαστούν στη Βουλή, τη Δευτέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή