Ετοιμοι οι «αιώνιοι» για το ντέρμπι

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2008 16:24
UPD:19:58
A- A A+

Στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους για τη μεγάλη αναμέτρηση της Κυριακής, μπαίνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα στερηθεί των υπηρεσιών του Παρασκευά ¶ντζα, καθώς ο αμυντικός του Ολυμπιακού συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό του στο ισχίο και σήμερα δεν ακολούθησε το πρόγραμμα της ομάδας, κάνοντας θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο.

Αν και η αποστολή για τον αγώνα του ΟΑΚΑ θα ανακοινωθεί μετά την αυριανή προπόνηση, φαντάζει πολύ δύσκολο να τεθεί ο έμπειρος άσος στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού.

Εκτός έχουν τεθεί και οι Λεονάρντο και Μήτρογλου. Για τον τελευταίο τα νέα δεν ήταν ευχάριστα, καθώς η μαγνητική τομογραφία, στην οποία υποβλήθηκε σήμερα, έδειξε διάστρεμμα αριστερής ποδοκνημικής, το οποίο αναμένεται να τον κρατήσει περίπου τρεις εβδομάδες εκτός αγωνιστικών χώρων.

Αν και μας έχει συνηθίσει σε αρκετούς αιφνιδιασμούς, ο Ισπανός προπονητής αναμένεται να ξεκινήσει με τους Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, Τοροσίδη, Ζεβλάκοφ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Ντομί στην άμυνα, Ντουντού και έναν εκ των Στολτίδη-Πατσατζόγλου στο κέντρο, Γκαλέτι και Λέτο στα άκρα και τον Μπελούτσι πίσω από τον Ντιόγκο στην επίθεση, αφήνοντας δηλ. τον Κοβάσεβιτς στον πάγκο.

Η τελευταία προπόνηση των «ερυθρολεύκων» θα γίνει αύριο στις 19:00, στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, και θα είναι ανοιχτή για τους φίλους της ομάδας, όπως συνηθίζεται πριν από τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Χενκ Τεν Κάτε που επίσης αποφάσισε να κάνει ανοικτή προπόνηση για να «ντοπάρει» ψυχολογικά τους παίκτες του, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σωτήρη Νίνη που υπέστη διάταση στον δεξιό μηριαίο δικέφαλο και θα μείνει εκτός δράσης για μια εβδομάδα.

Σε δηλώσεις μετά τη σημερινή προπόνηση, ο Ολλανδός τεχνικός εκτίμησε πως «το γεγονός ότι ερχόμαστε από νίκη κάνει καλό στην αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών». «Δεν ανησυχώ για την κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια. 'Έχουμε δουλέψει σωστά στην φυσική κατάσταση. Είναι σημαντικό παιχνίδι κυρίως για τον κόσμο. Είναι το μεγαλύτερο ματς στην Ελλάδα και θα το παρακολουθήσουν όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Θα δούμε πως παίζει ο Ολυμπιακός και ανάλογα θα χαράξουμε την στρατηγική μας. Είναι πάντα καλό όταν κερδίζεις», πρόσθεσε.

«Συνήθως -συνέχισε- τα ντέρμπι δεν έχουν καλή ποιότητα σαν εικόνα, για αυτό πρέπει να αγωνίζεσαι με πάθος και καρδιά. Έχουμε πλεονέκτημα γιατί θα έχουμε τον κόσμο που θα μας συμπαραστέκεται. Πάντα η τακτική είναι ένα όλπο που χρησιμοποιείς για να κερδίσεις τα παιχνίδια. Είναι μία ομάδα με ποιότητα κυρίως σε ατομικό επίπεδο. Δεν χρειάζεται πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει και μπορεί να σου βάλει γκολ από το πουθενά».

Όσο για τη διαιτησία ο Χενκ Τεν Κάτε ήταν σαφής: «Για τη διαιτησία έχω αλλάξει γνώμη από τότε που έχω έρθει. Όλοι κάνουμε λάθη και οι προπονητές και οι παίκτες, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση τα λάθη γίνονται από την μία πλευρά».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναμένεται να διατηρήσει την ίδια ενδεκάδα που έφερε τη μεγάλη νίκη στη Βρέμη, με τους Σαλπιγγίδη και Κλέιτον πάντως, να διεκδικούν μια θέση στο αρχικό σχήμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις