ΠΑΣΟΚ: Επιβεβαιώθηκε ότι ουδέποτε δόθηκαν νόμιμοι τίτλοι στη Μονή

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2008 17:02
A- A A+

Η σημερινή δημοσίευση της δικαστικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης υπέρ του Δημοσίου για τις επίμαχες εκτάσεις της Βιστωνίδας, επιβεβαιώνει ότι ουδέποτε δόθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου νόμιμοι τίτλοι για τις επίμαχες εκτάσεις και γι’ αυτό το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της.

Αυτό υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου, επισημαίνοντας ότι κατά συνέπεια «όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ περί μεταγραφών πρωτοκόλλων και Υπουργικών αποφάσεων ως δήθεν τίτλων, είναι απολύτως αναληθή και έχουν στόχο την απόκρυψη του πραγματικού σκανδάλου».

«Το πραγματικό σκάνδαλο -υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- είναι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή οδήγησε το ελληνικό Δημόσιο σε παραίτηση από μια ήδη κερδισμένη δίκη από την περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μια δικαστική νίκη που έλυνε μια για πάντα κάθε αμφισβήτηση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Βιστωνίδας, αναγνωρίζοντας τις επίμαχες περιοχές ως ιδιοκτησία του Δημοσίου».

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «η παραίτηση αυτή άνοιξε το δρόμο για το προσχεδιασμένο όργιο ανταλλαγών δημόσιας γης και νερού στη Βιστωνίδα με επίσης δημόσια γη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας από την κυβέρνηση Καραμανλή. Με σκανδαλώδη ωφέλεια της Μονής και άλλων εμπλεκομένων από μπίζνες real estate σε ακίνητα που δεν τους ανήκαν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή