Φωτιές: Τρίτη μέρα μάχης με τις φλόγες στη Λέσβο

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 09:11
UPD:12:21
INTIME NEWS/ © Intime p.a.
A- A A+

Τρίτη μέρα μάχης στα βουνά της νότιας Λέσβου με το μέτωπο της φωτιάς σήμερα, για πυροσβέστες, εθελοντές, εργαζομένους στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Σοβαρές αναζωπυρώσεις προκαλεί η ενίσχυση των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, υπεύθυνο πολιτικής προστασίας Παναγιώτη Κουφέλο, οι αναζωπυρώσεις, λόγω ανέμων έντασης 7 μποφόρ, καίνε στην περιοχή Ρογκάδα όπου και ξεκίνησε η φωτιά το περασμένο Σαββάτο και βορειοδυτικά του οικισμού της Βρίσας, χωρίς όμως να απειλούν τον οικισμό.

Το βράδυ που πέρασε με υπεράνθρωπη προσπάθεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν η φωτιά να μην μπει μέσα στα εκκενωμένα χωριά της Βρίσας στην ανατολική πλευρά της φωτιάς και Σταυρός στη δυτική πλευρά.

Στόχος είναι με τη βοήθεια των αεροπυροσβεστικών μέσων να ελεγχθούν μέχρι το μεσημέρι τα μέτωπα. «Δεν έχει αέρα, ας ελπίσουμε πως μέχρι νωρίς το απόγευμα θα έχουμε καταφέρει να ελέγξουμε τα μέτωπα» λέει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Δυτικής Λέσβου, Ανδρέας Αξής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σήμερα επιχειρούν 83 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα, έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Διαβάστε περισσότερα για τις εξελίξεις σε όλα τα πύρινα μέτωπα ανά τη χώρα εδώ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή