Πυρκαγιά στην Ηλεία: Μήνυμα μέσω του 112 για προληπτική εκκένωση 4 περιοχών

Εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην Φρίξα - Απειλούνται σπίτια
Κυριακή, 24 Ιουλίου 2022 18:38
UPD:18:54
Eurokinissi/ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ
A- A A+

Διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Ηλεία. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκυλλουντία».

Παράλληλα, μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Κρέστενα, Φρίξα, Μακρίσια και Σκυλλουντία, της Ηλείας ώστε να αποφεύγουν τις συγκεκριμένες περιοχές, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επίσης, σύμφωνα με τον Βασίλη Γιαννόπουλο, «το πύρινο μέτωπο απειλεί τα πρώτα σπίτια στις περιοχές, Κρέστενα και Σκυλλουντία».

Ακόμη, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, «το πύρινο μέτωπο κινείται προς τις περιοχές Γρύλλος, Βρύνα και Σμέρνα».

Σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας 

Για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μακρίσια Ηλείας έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και το Γενικό Νοσοκομείου Πύργου, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Ενημερώνει, επίσης, πως μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων και έχει η κατάστασή του έχει αντιμετωπιστεί πλήρως.

112 και σε Λέσβο 

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε και στους κατοίκους του χωριού Σταυρός Λέσβου ώστε να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Βατερά, λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Σταυρό Λέσβου εκκενώστε τώρα προς Βατερά. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Επίσης, 112 εστάλη και για το χωρίο Βρίσα, αφού δεκαπέντε ώρες μετά το ξέσπασμα της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στο δυτικό τμήμα της κεντρικής νότιας χερσονήσου της Λέσβου, το κύριο μέτωπο της φωτιάς έφθασε κυριολεκτικά στα όρια του χωριού που είχε αλύπητα χτυπηθεί τον Ιούλιο του 2017 από τον ισχυρό σεισμό και του οποίου οι κάτοικοι -όσοι επέστρεψαν αποκαθιστώντας τις ζημιές που είχαν υποστεί οι ιδιοκτησίες τους- υποχρεώνονται σήμερα να ξαναεγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Το μέτωπο αυτό, κινείται από τη Βρίσα μέχρι τα Βασιλικά. Εκεί πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, εθελοντές, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της περιοχής δίνουν πραγματικά μάχη για να αποτρέψουν τη φωτιά από το να μπει μέσα στο χωριό

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή