To ταξίδι του Χουάνγκ Ιν-Μπέομ που πιάνει λιμάνι για τον Ολυμπιακό

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2022 10:33
UPD:10:38
rubin-kazan.ru
A- A A+

Μία ανάσα από την απόκτηση του 26χρονου διεθνούς Νοτιοκορεάτη μέσου Χουάνγκ Ιν-Μπέομ βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος θέλει να ενισχύσει τη μεσαία του γραμμή με την ένταση, τα τρεξίματα και την ποιότητα του πρώην ποδοσφαιριστή της Ρουμπίν Καζάν. Ποιός είναι, όμως, το επικείμενο νέο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρολεύκων»;

Ο Χουάνγκ που στα μέρη του λογίζεται ως ένας από τους σούπερ σταρ του ασιατικού ποδοσφαίρου, ξεκίνησε την καριέρα του στην Νταετζέον Σίτιζεν, έγινε γρήγορα βασικός και αναντικατάστατος (94 ματς, 15 γκολ, 13 ασίστ) και το 2019 άνοιξε τα φτερά του για το MLS και συγκεκριμένα το Βανκούβερ.

Οι Καναδοί δικαιώθηκαν για την επιλογή τους, καθώς το καλοκαίρι του 2020 πούλησαν τον ποδοσφαιριστή στη Ρούμπιν Καζάν αντί 2.5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πόλεμος, όμως, της Ρωσίας με την Ουκρανία και οι απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν μετά την εισβολή του Πούτιν, ανάγκασαν τον Χουάνγκ να επιστρέψει στη πατρίδα του με την φανέλα της Σεούλ, έπειτα από 38 αγώνες, 8 γκολ και 7 ασίστ στο Καζάν.

Βασικός και αναντικατάστατος στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του (35 συμμετοχές, 5 γκολ), ο 26χρονος ποδοσφαιριστής βλέπει τον Ολυμπιακό ως μία ευκαιρία να... πιάσει λιμάνι και να παραμείνει κάπου για αρκετά χρόνια.

Πώς περιγράφει ο ίδιος τον εαυτό του; «Προτιμώ να αγωνίζομαι ως οκτάρι παρά ως εξάρι ή δεκάρι, γιατί μου αρέσει να παίζω και να τρέχω από το δικό μου μισό του γηπέδου προς το αντίπαλο μισό και συγχρόνως από τη δική μας περιοχή προς την αντίπαλη περιοχή. Δεν μου αρέσει να παίζω πολύ πίσω, όπως για παράδειγμα ο Μπουσκέτς, οπότε θεωρώ ότι σαν οκτάρι είμαι πιο άνετος».

Ο Χουάνγκ αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα για να περάσει από ιατρικά και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις