Γ. Γεραπετρίτης: Αυτά είναι τα σχέδια της κυβέρνησης για εργασία και στέγη

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 22:21
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση στους τομείς εργασίας  στέγης, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του. 

Μιλώντας; στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι»,  ο υπουργός είπε:

«-Πρέπει να επιδοτούμε την εργασία και όχι την ανεργία. Από τα σχετικώς υψηλά επιδόματα ανεργίας δημιουργείται αντικίνητρο πραγματικής εργασίας.

-Πρέπει να βελτιωθούν οι όροι εργασίας, ο πρωθυπουργός το είπε σαφέστατα: η υπερθέρμανση της οικονομίας θα πρέπει υποχρεωτικά να σημαίνει και αύξηση μισθών. Δεν αρκεί να αυξάνεται νομοθετικά ο κατώτατος μισθός, θα πρέπει σε όλα τα επίπεδα να αυξηθούν οι μισθοί. Το μέρισμα της αύξησης της υπερθέρμανσης της ελληνικής οικονομίας θα πρέπει να μετακυλισθεί εν τέλει στους εργαζόμενους, υπάρχουν εργαλεία για αυτό και σας διαβεβαιώνω ότι θα τα αναλάβουμε.

 -Η στέγη, δέκα χρόνια τώρα, ήταν μια παρωνυχίδα που δεν ήθελε κανείς να αγγίξει. Το ζήτημα της στέγης στις επόμενες δεκαετίες θα είναι από τα πλέον φλέγοντα. Ένας στους τρεις συμπολίτες μας ξοδεύει περισσότερο από 40% του εισοδήματός του στο κομμάτι της στέγασης, που είναι πάρα πολύ υψηλό ποσοστό. Επίσης, ένας στους τρεις έχει χρέος, το οποίο προκύπτει από την ατομική ιδιοκτησία, κυρίως μέσω δανείου».

Επίσης είπε πως επιθυμία της κυβέρνησης για ένα κράτος επαγγελματικό, που θα είναι στην υπηρεσία του πολίτη, χωρίς τις αδράνειες του παρελθόντος -και το πελατειακό κράτος είναι μόνο μία από αυτέ.

" Επαγγελματικό κράτος σημαίνει τυποποιημένες διαδικασίες και η Ελλάδα έχει υποφέρει πολύ από το ότι δεν υπήρχαν τυποποιημένες διαδικασίες, είπε., ενώ επεσήμανε ότι τώρα «σπάνε» αδράνειες δεκαετιών, αν όχι δύο αιώνων. 

Στη δημόσια διοίκηση τίθενται πλέον συγκεκριμένοι στόχοι, επιβραβεύονται οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Σχετικά με τον προγραμματισμό νομοθετικού έργου ανέφερε ότι  γεγονός είναι ότι κάθε Δεκέμβριο ψηφίζεται το ενιαίο σχέδιο κυβερνητικής δράσης, με ποσοτικοποιημένους στόχους και χρονοδιάγραμμα, ανά υπουργείο.

"Το σχέδιο αναρτάται στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Κυβέρνησης, άρα υπόκειται σε έλεγχο", τόνισε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι  είχε πει την Παρασκευή στην Αμφιλοχία ο πρωθυπουργός, που ζήτησε να κρίνεται η κυβέρνησή του, όχι για τα λόγια αλλά για τα έργα της.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή