Η «Μπάρτσα» βασίζεται στον Sotheby's για την πρώτη της συλλογή NFT

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 13:03
UPD:13:33
REUTERS/ALBERT GEA
A- A A+

Η Μπαρτσελόνα επιστρέφει στο ψηφιακό σύμπαν. Μετά από μια πρώτη ανεπιτυχή εισβολή στον κόσμο των NFT (Μη Εναλλάξιμα Κρυπτοπαραστατικά), ο καταλανικός σύλλογος κυκλοφόρησε προχθές (21/7) το πρώτο του ψηφιακό στοιχείο αυτών των χαρακτηριστικών, και το έκανε με έναν αναγνωρισμένο σύμμαχο: τον Sotheby's.

Ο οίκος δημοπρασιών θα ηγηθεί της πώλησης αυτού του ψηφιακού έργου τέχνης, εμπνευσμένο από τον Γιόχαν Κρόιφ, με τίτλο In a Way, Immortal και τιμή εκκίνησης, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, 22.000 δολάρια.

Η πώληση θα περιλαμβάνει αυτό το NFT σε μορφή μίνι ταινίας, καθώς και τέσσερις «ακίνητες» εικόνες της έκδοσης κινουμένων σχεδίων, οι οποίες αποτυπώνουν το γκολ του θρυλικού Ολλανδού ποδοσφαιριστή το 1973, όταν σκόραρε εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Φυσικά, έχει γίνει δουλειά ώστε η αξία αυτών των έργων να μην είναι μόνο συλλεκτική, αλλά να συνδεθούν με διάφορα δικαιώματα VIP.

Για την παραγωγή του ψηφιακού γλυπτού του Κρόιφ, που διαρκεί 40 δευτερόλεπτα, χρειάστηκαν περισσότερες από χίλιες ώρες εργασίας, με περισσότερες από 10.000 ώρες στην παγκόσμια παραγωγή.

Συμμετείχαν 40 καλλιτέχνες ειδικευμένοι στη γραφιστική και τα οπτικά εφέ από το Χόλιγουντ, καθώς και μια ορχήστρα 30 ατόμων που έχει δημιουργήσει το αυθεντικό soundtrack του NFT, στο οποίο έχει προστεθεί και πραγματικός ήχος από το στάδιο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις