Αϊτή: Στους 82 οι νεκροί από την κατάρρευση σχολείου

Σάββατο, 08 Νοεμβρίου 2008 16:39
UPD:16:43
A- A A+

Τουλάχιστον 82 άτομα, κυρίως μαθητές, έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 107 έχουν τραυματιστεί, από την κατάρρευση σχολικού κτιρίου κοντά στο Πόρτ-ο-Πρενς της Αϊτής, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό των αρχών πολιτικής προστασίας της χώρας.

«Έχουμε καταμετρήσει 82 νεκρούς και 107 τραυματίες. Τα σωστικά συνεργεία εργάζονταν όλη τη νύχτα και ανέσυραν άλλα οκτώ πτώματα από τα ερείπια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νάντια Λοσάρ, μια από τις υπευθύνους του γραφείου πολιτικής προστασίας της Αϊτής.

Μέλη των υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται στην Αϊτή και οι αστυνομικές αρχές της χώρας εργάσθηκαν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας για τον εντοπισμό επιζώντων στα ερείπια του σχολικού συγκροτήματος «Υπόσχεση», που βρίσκεται στην παραγκούπολη του Πέσιονβιλ, στα περίχωρα του Πορτ-Ο Πρινς, και στέγαζε 700 μαθητές ηλικίας από 3 έως 20 χρονών.

«Φοβόμαστε ότι υπάρχουν πολλά παιδιά καταπλακωμένα κάτω από τα ερείπια», ανέφερε η Λοσάρ.

Στο Πορτ- Ο Πρινς κατέφθασε και ομάδα γάλλων πυροσβεστών από τη Γουαδελούπη, προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες, καθώς και σωστικά συνεργεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή