Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την πώληση του 15% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στη Sixth Street

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 13:43
UPD:13:45
REUTERS/ALBERT GEA
A- A A+

Τώρα, είναι επίσημο: η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε σήμερα (22/7) το δεύτερο μέρος της συμφωνίας με την Sixth Street, το ταμείο που θα αποκτήσει επιπλέον το 15% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του καταλανικού συλλόγου στη La Liga για τα επόμενα 25 χρόνια.

Η συμφωνία ακολουθεί την προαναγγελθείσα απόκτηση του 10% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, έναντι του ποσού των 207,5 εκατ. ευρώ (και κεφαλαιακής υπεραξίας 267 εκατ.), χρήσιμο για την εξοικονόμηση του προϋπολογισμού της περιόδου 2021-22.

Με αυτή τη δεύτερη συναλλαγή, η Μπαρτσελόνα ολοκληρώνει λοιπόν την πώληση του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της La Liga για τα επόμενα 25 χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι το 25% των εσόδων από τηλεοπτικά δικαιώματα - που συνδέονται με το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ισπανίας - για τα επόμενα 25 χρόνια θα προορίζονται για την Sixth Street. Η δεύτερη πράξη έκλεισε στη βάση των 300 εκατομμυρίων, με κεφαλαιουχικό κέρδος περίπου 400 εκατομμυρίων.

«Συνεχίζουμε να ακολουθούμε τη στρατηγική μας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώσουμε αυτήν την περαιτέρω συμφωνία με την Sixth Street, η οποία μας παρέχει σημαντική αύξηση της οικονομικής μας δύναμης», δήλωσε ο Ζοάν Λαπόρτα, πρόεδρος της Μπαρτσελόνα.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, εμείς και η Sixth Street δεσμευτήκαμε και συνεργαστήκαμε με μια κοινή κατανόηση του τι προσπαθούμε να επιτύχουμε για τον οργανισμό μας και προσβλέπουμε σε μια εξαιρετική μακροπρόθεσμη συνεργασία».

«Η Μπαρτσελόνα είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητικούς οργανισμούς στον κόσμο και είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη σχέση μας μέσω αυτής της πρόσθετης επένδυσης. Η ευελιξία και η εμπειρία μας συνεχίζουν να είναι πολύτιμες για τις ομάδες διαχείρισης που επιδιώκουν να υλοποιήσουν πρωτοβουλίες υψηλής στρατηγικής», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Άλαν Βάξμαν, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Sixth Street.

Με τη σειρά της η Sixth Street, γι΄ αυτό το δεύτερο μέρος της συναλλαγής, στράφηκε στην JP Morgan και στην Bank of America για να λάβει το δάνειο ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ που έπρεπε να καταβληθεί στον καταλανικό σύλλογο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις