Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις

Κυριακή, 09 Νοεμβρίου 2008 11:21
UPD:12:02
A- A A+

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της κυβερνώσας παράταξης δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας και οι οποίες διενεργήθηκαν από την MRB, για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, την ΜΑΡΚ για το Έθνος της Κυριακής, και την ΡΑΣΣ για το Παρόν.

Στις νέες αυτές δημοσκοπήσεις το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ κυμαίνεται μεταξύ 0,4% και 3,7%, ο Κώστας Καραμανλής παραμένει πρώτος στις προτιμήσεις για καταλληλότερος πρωθυπουργός, ενώ ο ΣΥΝ παραμένει τρίτος με μονοψήφιο ποσοστό από 8,6% έως 9,1%.

Πιο αναλυτικά, στη δημοσκόπηση της MRB για την Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων καταγράφεται στο 2,3%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 31%, η ΝΔ 28,7%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΝ με ποσοστό 9,1%, το ΚΚΕ με 6,6% και ο ΛΑΟΣ με 4%.

Στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, η εταιρεία ΜΑΡΚ καταγράφει τη διάφορα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο 3,7%. Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 32,9%, έναντι 29,2% που συυγκετρώνει η ΝΔ και 8,9%, 7,7% και 4,8% που συγκεντρώνουν ΣΥΝ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, αντίστοιχα.

Στη δημοσκόπηση της ΡΑΣΣ για το Παρόν, τέλος, η διαφορά μεταξύ του κυβερνώντος και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης η διαφορά καταγράφεται στο 0,4%. Το ΠΑΣΟΚ συγκετρώνει ποσοστό 31,6%, η ΝΔ 31,2%, ο ΣΥΝ 8,6%, το ΚΚΕ 7,4% και ο ΛΑΟΣ 4,1%.

Στην παράσταση νίκης, και στις τρεις δημοσκοπήσεις οι ερωτώμενοι εκτιμούν πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης ενώ και στις τρεις δημοσκοπήσεις στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός προηγείται ο Κώστας Καραμανλής έναντι του Γιώργου Παπανδρέου. Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της ΜΡΒ προηγείται με 2,2%, στη δημοσκόπηση της ΜΑΡΚ με 2,4% και στη δημοσκόπηση της ΡΑΣΣ με 11,6%.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή