Τουλάχιστον τρεις νεκροί από κατάρρευση πολυκατοικίας στο Αργυρόκαστρο

Αγνωστος ο αριθμος των εγκλωβισμένων
Κυριακή, 09 Νοεμβρίου 2008 14:22
UPD:18:46
A- A A+

Τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής νεκρά από τα συντρίμμια εξαώροφης πολυκατοικίας, η οποία κατέρρευσε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, στο κέντρο του Αργυροκάστρου, στην Αλβανία.

Στα ερείπια έχει εγκλωβιστεί άγνωστος αριθμός ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και οικογένειες ελληνικής καταγωγής. Σημειώνεται ότι η διαδικασία εύρεσης επιζώντων είχε σταματήσει προσωρινά, λόγω φόβων για πιθανή κατάρρευση ενός τμήματος της πολυκατοικίας που παραμένει όρθιο.

Η κατάρρευση σημειώθηκε τη στιγμή που γίνονταν εργασίες εκσκαφής σε διπλανό οικόπεδο.

Στο σημείο έχει φθάσει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, κατόπιν αιτήματος της αλβανικής κυβέρνησης, ιατρικό προσωπικό του ελληνικού στρατιωτικού νοσοκομείου στο Αργυρόκαστρο συνδράμει στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για την παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες.

Παράλληλα, έχει διατεθεί ένα ασθενοφόρο του νοσοκομείου και άλλο ένα βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Στο Αργυρόκαστρο, έφθασαν επίσης από τα Ιωάννινα τρία οχήματα της ΕΜΑΚ με επταμελές πλήρωμα, μεταφέροντας έναν εκπαιδευμένο σκύλο και ειδικά μηχανήματα για να βοηθήσουν στον εντοπισμό και απεγκλωβισμό των αγνοουμένων.

Δήλωση Κουμουτσάκου

«Μόλις έγινε γνωστό ότι κατέρευσε πολυκατοικία στην πόλη του Αργυροκάστρου, ο Επικεφαλής του Ελληνικού Γενικού Προξενείου κ. Ριζόπουλος μετέβη στον τόπο του συμβάντος προκειμένου να διαπιστώσει εάν μεταξύ των θυμάτων υπήρχαν Έλληνες ομογενείς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος.

«Μέχρι την ώρα αυτή εξακολουθούν να αγνοούνται 3 άτομα, των οποίων η ταυτότητα δεν έχει γίνει γνωστή», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι η υπουργός Εξωτερικών ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το συμβάν, δίνοντας και τις σχετικές οδηγίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή