Πυρκαγιές: Η εικόνα ανά τη χώρα το απόγευμα της Πέμπτης - 390 την τελευταία εβδομάδα

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 19:03
UPD:19:12
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Συνολικά 44 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν ανά τη χώρα το τελευταίο 24ωρο (έως 18:00). Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Με βάση την τελευταία ενημέρωση από το ΠΣ, η κατάσταση τώρα έχει ως εξής:

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο φράγμα Λύρας στο Σουφλί Έβρου επιχειρούν 102 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 29 οχήματα, έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Συδνράμουν μηχανήματα έργου του Στρατού και υδροφόρες ΟΤΑ. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στην περιοχή Άγναντα Ηλείας επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα, έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν προχθές στον ορεινό όγκο της Πεντέλης και χθες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βένιζα Μεγάρων είναι οριοθετημένες. Επιτόπου παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η άμεση παρουσία επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας, απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση.

Μέσα σε λίγο χρόνο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις με 18 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 5 οχήματα και 3 Α/Φ, περιόρισαν την εξέλιξη της φωτιάς και την έχουν πλήρως ελέγξει.

Σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, από την 1η Μαΐου 2022 έως και χθες στη χώρα ξέσπασαν 2.844 πυρκαγιές. Μόνο την τελευταία εβδομάδα (έως 20/7) ήταν 390.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή