ΕΛΣ: Η Τόσκα «αναβιώνει» στο Ηρώδειο υπό τη μπαγκέτα του Φιλίπ Ωγκέν

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 08:32
Vassilis Makris
A- A A+

Η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) παρουσιάζει την όπερα «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ωγκέν και σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα, στις 28, 29, 30 και 31 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, με τη συμμετοχή σπουδαίων διεθνών πρωταγωνιστών της όπερας [Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα].

TATYANA VLASOVA

Κριστίνε Οπολάις

Οι διάσημες υψίφωνοι Κριστίνε Οπολάις (28 & 30/7) και Λιάνα Χαρουτουνιάν (29 & 31/7) μοιράζονται τον ρόλο της Τόσκα, οι περιζήτητοι τενόροι Ραμόν Βάργκας (28 & 30/7) και Τζόρτζιο Μπερρούτζι (29 & 31/7) τον ρόλο του Καβαραντόσσι και οι κορυφαίοι Έλληνες βαρύτονοι με τη διεθνή καταξίωση Δημήτρης Πλατανιάς (28 & 30/7) και Τάσης Χριστογιαννόπουλος (29 & 31/7) τον ρόλο του Σκάρπια.

Λιάνα Χαρουτουνιάν

Την παραγωγή διευθύνει ο διακεκριμένος Γάλλος αρχιμουσικός Φιλίπ Ωγκέν, τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Ούγκο ντε Άνα και την αναβίωση της σκηνοθεσίας η Κατερίνα Πετσατώδη. Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ.

VASSILIS MAKRIS

Η Φλόρια Τόσκα, μια ντίβα της όπερας, είναι μια γυναίκα παράφορα ερωτευμένη, που ζηλεύει παθολογικά τον σύντροφό της. Ο βαρόνος Σκάρπια, ένας σκοτεινός άνδρας με απόλυτη εξουσία, ηδονίζεται από τον πόνο των θυμάτων του.

Ανάμεσα στους δύο βρίσκεται ο εραστής και αγνός πατριώτης Μάριο Καβαραντόσσι, ο οποίος οδηγείται στον θάνατο, όχι για τις ιδέες του, αλλά επειδή κατέχει την Τόσκα, την οποία ποθεί ο Σκάρπια. Η μηχανή είναι καλά στημένη: απ’ τις παγίδες του Σκάρπια δεν θα ξεφύγει κανείς.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς