Ντράγκι: Προς το προεδρικό μέγαρο για να υποβάλει την παραίτησή του- «Μερικές φορές και οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν καρδιά»

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 10:25
UPD:10:38
EPA/CLAUDIO PERI
A- A A+

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι μεταβαίνει στο προεδρικό μέγαρο Κυρινάλιο για να συναντήσει τον πρόεδρο της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα. Εκεί αναμένεται να ανακοινώσει την οριστική παραίτησή του, μετά τις χθεσινές εξελίξεις.

Ο Ντράγκι προσπάθησε χθες να συσπειρώσει τους συμμάχους του στον κυβερνητική συνασπισμό, αλλά το βράδυ της Τετάρτης ήταν ξεκάθαρο ότι το σχέδιό του απέτυχε και η κυβέρνηση της χώρας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, αφήνοντας λίγες επιλογές πέρα από τις πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο και μήνες πολιτικού χάους.

Στο τέλος ο Ντράγκι επέμεινε στην ενότητα και το μεταρρυθμιστικό του έργου, τρεις από τους συμμάχους της κυβέρνησής του όμως τον εγκατέλειψαν. «Μπορεί να ειπωθεί ότι προσπάθησε μέχρι το τέλος να επαναφέρει όλους τους ηγέτες στην κοινή λογική αλλά σε κάποιο σημείο κατάλαβε ότι δεν υπήρχε άλλος χώρος», σχολιάζει η ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

«Υπό το φως της χθεσινής ψήφου της γερουσίας ζητώ να διακοπεί προσωρινά η συνεδρίαση, διότι μεταβαίνω στον πρόεδρο της δημοκρατίας, για να του ανακοινώσω τις αποφάσεις μου», είπε το πρωί της Πέμπτης. 

«Μερικές φορές και οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν καρδιά», είπε επίσης από το βήμα της Κάτω Βουλής προτού αναχωρήσει για το Κυρινάλιο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή