ΗΠΑ: Εξαπλώνονται οι πυρκαγιές σε συνθήκες μεγάλης ξηρασίας

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 16:21
UPD:16:30
REUTERS/FRED GREAVES
A- A A+

Η υποχρεωτική εντολή εκκένωσης που εκδόθηκε λόγω της πυρκαγιάς στο Βόρειο Τέξας έχει αρθεί καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιών παρέμεινε υψηλός την Τετάρτη στην πολιτεία λόγω των καυτών θερμοκρασιών, των ανέμων και των συνθηκών ξηρασίας.

Η κομητεία Χουντ είπε ότι η εντολή ήρθε το βράδυ της Τρίτης, ώρες αφότου εκδόθηκε για μια αγροτική περιοχή νότια του Τολάρ, περίπου 45 μίλια (72 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά του Φορτ Γουόρθ, λόγω της πυρκαγιάς στο Chalk Mountain.

Η πυρκαγιά έκαψε περίπου 9 τετραγωνικά μίλια (23 τετραγωνικά χιλιόμετρα), κατέστρεψε τουλάχιστον δώδεκα κατασκευές και περιορίστηκε κατά 10% περίπου.

Ένας συνδυασμός θερμοκρασιών σχεδόν ρεκόρ και ρεκόρ που πλησιάζουν τους 110 βαθμούς Φαρενάιτ (43 βαθμούς Κελσίου) σε συνδυασμό με αεράκια που φυσούν έως και 40-50 χλμ/ώρα και συνθήκες ξηρασίας αφήνουν την περιοχή ώριμη για πυρκαγιά, ανέφερε η δασική υπηρεσία.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση πυρκαγιάς και υπερβολικής ζέστης για το βόρειο και κεντρικό Τέξας και τη δυτική και ανατολική Οκλαχόμα για την Τετάρτη.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή