Κωνσταντίνος Τσάτσαρης: «Είναι σημαντικό ο πελάτης να απολαύσει εν τέλει το κρασί ως δική του επιλογή»

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 08:00
UPD:09:36
A- A A+

 

O Κωνσταντίνος Τσάτσαρης, οινοχόος, F&B Manager και Wine Consultant στην Χελώνα, το in house café/bar/restaurant της Κάβας Νέκταρ στην οδό Ερμού, μας μιλά για το κρασί και όλα εκείνα που πρέπει να προσέχουμε από την επιλογή ως την κατανάλωση.

Πώς μπορούμε να κάνουμε την κατανάλωση κρασιού πιο απολαυστική; Υπάρχουν μυστικά προς αυτή την κατεύθυνση;

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πώς να απολαύσεις το κρασί που διάλεξες και, πράγματι, υπάρχουν λεπτομέρειες για να το κάνεις ακόμα καλύτερο. 

Η θερμοκρασία είναι το πρώτο και κυριότερο αλλά και η μετάγγιση που, αν γίνει σωστά, θα δώσει στο κρασί πιο φρέσκια πνοή. 

Βέβαια πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, διότι δεν ενδείκνυνται όλα τα κρασιά για μετάγγιση. Σε κάποια μπορεί να είναι εχθρός και να οδηγήσει στην γρήγορη οξείδωσή τους. Μετάγγιση κάνεις σε μια χρονολογημένη σαμπάνια, σε ένα λευκό ή ροζέ που έχει μείνει αρκετό χρόνο στην φιάλη, ανεξάρτητα από το εάν έχει περάσει από βαρέλι ή όχι. Επίσης, η διαδικασία εφαρμόζεται με τα καλύτερα αποτελέσματα σε κόκκινα παλαίωσης, όπου ρόλο διαδραματίζει και ο χρόνος που θα χρειαστεί στην καράφα για να φτάσει στο μέγιστο η γεύση του. 

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή