Δέσποινα και Θανάσης Αργυρίου: «Το κρασί δεν είναι υπόθεση μιας γενιάς»

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 07:00
UPD:09:37
A- A A+

«Στην Ελλάδα έχουμε ένα μεγάλο καλλιεργητικό πλεονέκτημα: τον ήλιο!»

Τα αδέρφια Δέσποινα και Θανάσης Αργυρίου, μας μιλούν για την πορεία του οινοποιείου Αργυρίου από την ίδρυσή του ως σήμερα, την βιομηχανία του κρασιού στην Ελλάδα, τις δυσκολίες και την γοητεία του κλάδου τους, τις τάσεις, το παρόν και το μέλλον.

Στη Χριστίνα Χρυσανθοπούλου
[email protected]

Μιλήστε μου για το οινοποιείο σας, την ιστορία, τις δράσεις και την έως τώρα πορεία του.

Η ιστορία του οινοποιείου ξεκινάει από τον Νίκο Αργυρίου τον πατέρα μας,  το 1997 όποιος ξεκίνησε να αναβιώνει την τοπική ποικιλία Μαυρούδι Αράχωβας με λίγα στρέμμτα αρχικά στην Αράχωβα και στη συνέχεια στην  περιοχή του Μπράλου όπου βρίσκεται τώρα η συνολική έκταση του αμπελώνα μας 300 στερεμάτων.

Το 2001 φτιάχνει ένα  σύγχρονο οινοποιείο στο χωριό μας, το Πολύδροσο Παρνασσού  και έκτοτε φυτεύει διαφορετικές ποικιλίες τόσο ελληνικές όσο και διεθνείς.

Το κρασί όπως λέει, δεν είναι υπόθεση μιας γενιάς και γι’ αυτό και εμείς αφού επιστέψαμε στο χωριό μετά τις σπουδές μας συνεχίζουμε με το ίδιο μεράκι  και περισσότερη τεχνογνωσία να φτιάχνουμε καλό κρασί…

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή