Μόνο τα τυπικά για Ζιντσένκο στην Άρσεναλ, Κουκουρέγια ο στόχος της Σίτι

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 16:01
UPD:17:02
A- A A+

Τελειωμένη πρέπει να θεωρείται η μεταγραφή του Ολεξάντρ Ζιντσένκο στην Άρσεναλ, με τον Ουκρανό να γίνεται ο δεύτερος παίκτης που πραγματοποιεί φέτος το δρομολόγιο Μάντσεστερ - Λονδίνο.

Ο Ζιντσένκο θα ακολουθήσει τα βήματα του Γκάμπριελ Ζεσούς, που πριν λίγες εβδομάδες επανενώθηκε με τον Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος επί χρόνια βρισκόταν στο πλευρό του Πεπ Γκουαρντιόλα στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Σίτι.

Η συμφωνία, που στέλνει τον 25χρονο αριστεροπόδαρο οπισθοφύλακα στους «Κανονιέρηδες», επιτεύχθηκε περίπου στα 35 εκατομμύρια ευρώ, με τον Ουκρανό να γίνεται η πέμπτη μεταγραφή της Άρσεναλ, που έχει πλέον δαπανήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια για να φέρει τους Ζιντσένκο, Ζεσούς, Βιέιρα, Τέρνερ και Μαρκίνιος στο «Emirates».

Ο Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μετακίνηση του Ζιντσένκο, ήθελε τον 25χρονο ώστε να προσθέσει μια λύση στο αριστερό άκρο της άμυνας, σε μία κίνηση που θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως άρση εμπιστοσύνης στον Κιέραν Τιέρνι, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί από πολλαπλούς τραυματισμούς σε διαφορετικά σημεία του σώματος και δεν έχει καταφέρει ακόμη να πραγματοποιήσει ολοκληρωμένη σεζόν με τα κόκκινα.

Η Μάντσεστερ Σίτι από την άλλη, έχει βάλει… πλώρη για να αντικαταστήσει τον Ζιντσένκο με τον πρώην αριστερό μπακ της Μπαρτσελόνα και νυν της Μπράιτον, Μαρκ Κουκουρέγια.

Ο 23χρονος από τη Βαρκελώνη πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού το προηγούμενο καλοκαίρι είχε αναγκάσει την Μπράιτον να τον αγοράσει από την Χετάφε έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ.

Αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Εσπανιόλ, όμως στην ηλικία των 14 εντάχθηκε στην Μπαρτσελόνα. Το 2018 έγινε μέλος της πρώτης ομάδας, πέρασε ένα διάστημα ως δανεικός στην Έιμπαρ και μετέπειτα δόθηκε δανεικός στη Χετάφε, η οποία το 2020 τον αγόρασε έναντι 12 εκατομμυρίων.

Τώρα, αποτελεί τον πρώτο στόχο του Γκουαρντιόλα για αντικατάσταση του Ζιντσένκο, με την αρχική πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι να έχει πιθανώς ήδη κατατεθεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις