Ισπανία: Τρένο πέρασε μέσα από τη φωτιά στην επαρχία Θαμόρα (video)

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 11:25
UPD:11:29
REUTERS/ISABEL INFANTES
A- A A+

Οι πυρκαγιές είναι εκτός ελέγχου στην Ισπανία, η οποία πλήττεται από ακραίο κύμα καύσωνα. Οι επιβάτες ενός τρένου έζησαν εφιαλτικές στιγμές, καθώς η αμαξοστοιχία πέρασε μέσα από το δάσος που καιγόταν.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε τρένο που εκτελούσε τη διαδρομή Μαδρίτη-Φερόλ (στη Γαλικία) και ενώ βρισκόταν σε ένα δάσος μεταξύ της Θαμόρα και της Σανάμπρια, στην περιφέρεια Καστίλλη και Λεόν.

«Ήταν πραγματικά τρομακτικό να βλέπεις πόσο γρήγορα εξαπλωνόταν η φωτιά. Εν ριπή οφθαλμού, ένας νέος θάμνος καιγόταν. Ήταν θέμα δευτερολέπτων», είπε ένας επιβάτης στο Associated Press. «Ξαφνικά η μέρα έγινε νύχτα. Μπορούσαμε να μυρίσουμε ακόμη και τον καπνό μέσα στο βαγόνι», πρόσθεσε.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε στο Twitter και αμέσως έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με το τρένο να σταματά για λίγη ώρα ανάμεσα στις φλόγες, προκαλώντας τρόμο στους επιβαίνοντες.

RTVE NOTICIAS

Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε και η αμαξοστοιχία συνέχισε το δρομολόγιό της.

Η Θαμόρα, στα βορειοδυτικά της Ισπανίας, μετρά ήδη 2 νεκρούς από τις πυρκαγιές.

Στη χώρα επικρατεί αποπνικτική ζέστη εδώ και πάνω από μία εβδομάδα. Οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις γης. Τη Δευτέρα, σχεδόν το σύνολο της χώρας παρέμεινε σε κατάσταση «υψηλού κινδύνου» για πυρκαγιά.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή