Σι Τζινπίνγκ: Ποιους Ευρωπαίους ηγέτης έχει προσκαλέσει στο Πεκίνο- Τον έχουν στην αναμονή

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 10:16
UPD:10:16
REUTERS/CARLOS GARCIA RAWLINS
A- A A+

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες είναι ανάμεσα στους Ευρωπαίους ηγέτες που έχουν προσκληθεί να συναντήσουν τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο αυτόν τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα South China Morning Post. 

Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν ανταποκριθεί στην κινεζική πρόσκληση, σύμφωνα πάντα με την κινεζική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας δεν έχουν τοπιθετηθεί σχετικά με το θέμα, οι κινεζικές αρχές αρνήθηκαν να σχολιάσουν και η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε να απαντήσει. 

Δεν είναι γνωστό πότε στάλθηκε η πρόσκληση του Πεκίνου,  ωστόσο, σύμφωνα με την South China Morning Post η πρόσκληση είναι για το μήνα Νοέμβριο. Τον ίδιο μήνα πραγματοποιείται επίσης η σύνοδος κορυφής της G20, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Μπαλί (15-16 Νοεμβρίου). 

Η υποσοχή των Ευρωπαίων ηγετών θα σηματοδοτήσει μια επιστροφή στην διπλωματία με φυσική παρουσία για τον Σι, ο οποίος δεν έχει αφήσει την Κίνα από την αρχή της πανδημίας τον Ιανουάριο του 2020 λόγω της πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή