Σερβία: Επιχείρηση για τον εντοπισμό του Μλάντιτς

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 16:32
A- A A+

Οι σερβικές δυνάμεις ασφαλείας αναζητούν τον πρώην στρατιωτικό ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντις σε ένα εργοστάσιο κοντά στο Βέλιεβο της νοτιο-ανατολικής Σερβίας, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο B92 επικαλούμενο αστυνομική πηγή.

«Ερευνούμε μία πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο Ράτκο Μλάντιτς βρίσκεται εκεί» επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το B92, οι δυνάμεις ασφαλείας, επικουρούμενες από τη χωροφυλακή, χτενίζουν το εργοστάσιο Βούγιτς στα περίχωρα του Βέλιεβο, που κατασκευάζει κουφώματα.

Σύμφωνα με το δίκτυο, η επιχείρηση διεξάγεται με εντολή του εισαγγελέα που είναι αρμόδιος για τη δίωξη εγκληματιών πολέμου, του Βλαντίμιρ Βούκτσεβιτς.

Ο στρατηγός Μλάντιτς καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995). Η σύλληψή του και η μεταφορά του στην έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη είναι το προαπαιτούμενο που θέτει η Ευρωπαϊκή Ενωση για την ένταξη της Σερβίας στους κόλπους της.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή