Σερβία: Χωρίς αποτέλεσμα η επιχείρηση για τον εντοπισμό του Μλάντιτς

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 19:22
A- A A+

Η επιχείρηση της σερβικής αστυνομίας στην πόλη Βάλιεβο που είχε στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη του κατηγορούμενου για εγκλήματα πολέμου Ράτκο Μλάντιτς ολοκληρώθηκε, νωρίς το απόγευμα, χωρίς αποτέλεσμα. Η αστυνομία, μετά από έξι ώρες ερευνών στο εργοστάσιο κουφωμάτων «Βούιτς Βάλιεβο» και στις οικίες των ιδιοκτητών του εργοστασίου, αποχώρησε κατάσχοντας 13 φωτογραφίες και κινητά τηλέφωνα.

Ο Βίντογε Βούιτς, ένας από τους δύο αδελφούς, ιδιοκτήτες του εργοστασίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι στις φωτογραφίες αυτές απεικονίζεται ο ίδιος με κάποιους κατηγορούμενους για εγκλήματα πολέμου όχι όμως και με τον Μλάντιτς, τον οποίο όπως ανέφερε, ποτέ δεν γνώρισε.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ειδικού εισαγγελέα της Σερβίας για τα εγκλήματα πολέμου Μπρούνο Βέκαριτς δήλωσε πως η σημερινή επιχείρηση της αστυνομίας στο Βάλιεβο είχε στόχο τον εντοπισμό του Μλάντιτς, των βοηθών του και εκείνων που τον χρηματοδοτούν. Πριν από μία εβδομάδα στα γραφεία της επιχείρησης «Βούιτς» η υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Σερβίας διεξήγαγε εξονυχιστικούς ελέγχους στα οικονομικά βιβλία, αναζητώντας κάποια σχέση των αδερφών Βούιτς με τη χρηματοδότηση φυγάδων, καταζητούμενων για εγκλήματα πολέμου.

Η περιοχή του Βάλιεβο πολλές φορές στο παρελθόν είχε αναφερθεί στα δημοσιεύματα του Τύπου ως κρησφύγετο του Ράτκο Μλάντιτς.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία κατηγορεί τον Ράτκο Μλάντιτς για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι σερβικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή