Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μάζης

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 14:42
UPD:14:42
A- A A+

Σε ηλικία 84 ετών πέθανε ο ηθοποιός, Γιώργος Μάζης, όπως έκανε γνωστό μέσα από ανάρτησή του, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Καθώς οδηγώ προς την Επίδαυρο ένα θλιβερό νέο ήρθε για έναν πολύ καλό συνάδελφο μας που έφυγε δυστυχώς... Και ο Γιώργος Μάζης δεν είναι πια ανάμεσά μας... ένας πολύ καλός μου φίλος πού μαζί του ξεκίνησα την ιστορία της μεταγλώττισης και συνεργαστήκαμε πολλές φορές μαζί στο θέατρο Καλό ταξίδι Γιώργο μου», έραψε στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Ο Γιώργος Μάζης γεννήθηκε το 1938 στην Ελευσίνα. Ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών. Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, σίριαλ και θεατρικές παραγωγές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης.

Έχει λάβει μέρος κυρίως ως αφηγητής (λόγω της πολύ σοβαρής και βαριάς φωνής του), σε πολλές ξένες παιδικές ταινίες και σειρές («Κάντυ-Κάντυ», «Η πεντάμορφη και το τέρας», «Ρομπέν των δασών», «Καρουζέλ», «Ποντικομικρούλης 2» κ.ά.). Παντρεύτηκε τη δεκαετία του 1970 με την ηθοποιό Ελπίδα Μπραουδάκη αλλά χώρισαν λίγα χρόνια αργότερα.

Προτεινόμενα για εσάς