Πάτρα: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 14:14
UPD:14:25
EUROKINISSI
A- A A+

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του, ο διοικητής υπέβαλε προφορικά την παραίτησή στον υπουργό Υγείας και μέχρι την Δευτέρα θα έχει αποσταλεί γραπτώς στο γραφείο του. 

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε χθες την παραίτησή του μετά την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας για την την αποκάλυψη πως ένας 49χρονος άνδρας από την ψέχασε τη ζωή του επειδή δεν τον περιέθαλψαν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπου είχε σπεύσει το βράδυ της Τετάρτης, να ζητήσει βοήθεια. Μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος, ο κ. Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Στο μεταξύ, πηγές του υπουργείου Υγείας ανέφεραν χτες ότι στο νοσοκομείο εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι θα μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό. Για το λόγο αυτό, η ΕΔΕ πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος, θα αναζητήσει και τυχόν ευθύνες διοικητικών.

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, χρέη διοικητή εκτελεί πλέον ο αναπληρωτής διοικητής. Παράλληλα, αναφέρει πως ο κ. Πλεύρης ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό από τον διοικητή.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή