Υπόδειξη Βρετανού ΥΠΕΞ για μεγαλύτερη πολιτική υπευθυνότητα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 10:16
A- A A+

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, κ. Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, κάλεσε τους πολιτικούς στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη να επιδείξουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα απέναντι στη χώρα τους και το λαό αυτής και να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες επιμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).

Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας προέβη στις σχετικές δηλώσεις από το Σαράγεβο, όπου μετέβη από τις Βρυξέλλες μαζί με τον ύπατο εκπρόσωπο της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, κ. Μίροσλαβ Λάιτσακ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή της απέναντι στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, τόνισε ο κ. Μίλιμπαντ και πρόσθεσε ότι όλα τα μέλη της Ε.Ε. θεωρούν ότι η χώρα αυτή δεν πρέπει να μείνει πίσω στην ευρωπαϊκή της πορεία σε σχέση με τους γείτονές της.

«Θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη συνεργασία και συμμετοχή των πολιτικών σας ηγετών», είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε Βόσνιους δημοσιογράφους.

Τόνισε δε την ανάγκη εφαρμογής της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης μεταξύ της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης και της Ε.Ε.

Ο κ. Μίλιμπαντ συναντήθηκε χθες το βράδυ, στο Σαράγεβο, με ανώτατα στελέχη των έξι κομμάτων που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό στη Βοσνία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή