«Νέα προσέγγιση στον πόλεμο στο Αφγανιστάν εξετάζει ο Ομπάμα»

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 11:05
REUTERS/UNIVERSITY OF MICHIGAN

A- A A+

Μια νέα προσέγγιση στον πόλεμο στο Αφγανιστάν –με περισσότερο τοπικό χαρακτήρα- φέρεται να εξετάζει ο Μπάρακ Ομπάμα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Washington Post, η οποία επικαλείται πληροφορίες των συμβούλων του νεοεκλεγέντα προέδρου σε θέματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ομπάμα πιθανότατα θα συμπεριλάβει στην πολιτική του απέναντι στο Αφγανιστάν συνομιλίες με το Ιράν, καθώς και επαφές ανάμεσα στην Καμπούλ και συνεργάσιμα στοιχεία των Ταλιμπάν.

Ο αφροαμερικανός πρόεδρος έχει επίσης την πρόθεση να ενισχύσει τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν με χιλιάδες στρατιώτες και να επικεντρώσει και πάλι τις προσπάθειες στην αναζήτηση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, στόχο που είχε εγκαταλείψει η κυβέρνηση Μπους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Δίνοντας έμφαση στη συνέχιση των επιχειρήσεων εναντίον των Ταλιμπάν που επιχειρούν με βάση το Πακιστάν, η επόμενη αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται επίσης να υπενθυμίσει στους Αμερικανούς τον αγώνα κατά των εξτρεμιστών ισλαμιστών καθώς και ότι η Αλ Κάιντα αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα των ΗΠΑ.

«Αυτός είναι ο εχθρός μας και πρέπει να είναι ο κύριος στόχος μας», δήλωσε στην Washington Post σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα.

Υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος, μέλος της στρατιωτικής ηγεσίας των ΗΠΑ δήλωσε στην εφημερίδα ότι το Ιράν, το οποίο η κυβέρνηση Μπους έχει απομονώσει, πρέπει να ληφθεί υπ΄ όψιν στη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής για το Αφγανιστάν, καθώς « ούτε οι Ιρανοί θέλουν σουνίτες εξτρεμιστές στην ηγεσία του Αφγανιστάν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή