Διαψεύδει τα σενάρια προσέγγισης με Τατούλη ο Γ. Καρατζαφέρης

Επιστροφή της έδρας του ζητούν στελέχη της ΝΔ
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 12:08
UPD:18:35

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση του κ. Πέτρου Τατούλη με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη στις 16 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία του κόμματος στην Βουλή.

A- A A+

Τα σενάρια προσέγγισης με τον διαγραφέντα βουλευτή Αρκαδίας Πέτρο Τατούλη διέψευσε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας παράλληλα πως ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής «έχει καλύψει τα νώτα του» για την επόμενη μέρα.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μας συνδέει με τον κ. Τατούλη», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης σε παρέμβασή του στον ρ/σ Αlpha 989 και πρόσθεσε:

«Ο κ. Τατούλης, ιδιαίτερα ευφυής, δεν θα έκανε ένα άλμα στο κενό. Ήξερε ότι είχε φτάσει πλέον το πράγμα σε πλήρη ωρίμανση να του δείξουν την έξοδο, άρα λοιπόν πρέπει να έχει εξασφαλίσει τα νώτα του για την επόμενη μέρα».

«Ο κ. Καραμανλής -εκτίμησε- πρέπει να έχει μια αγωνία για το πως θα περάσει τον προϋπολογισμό και έχω έναν έντονο προβληματισμό αν κοντά στον κ. Τατούλη δεν υπάρχουν και άλλοι που κρυφοκοιτάζουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Την ίδια ώρα, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, όπως ο κ. Ζαγορίτης και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, ζήτησαν την παραίτηση του κ. Τατούλη από το αξίωμα του βουλευτή και την επιστροφή της έδρας του στη ΝΔ με την οποία εξελέγη.

Η πλειοψηφία των 151 βουλευτών είναι ισχυρότερη αυτής των 162, υποστήριξε η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στην προώθηση των πολιτικών της. «Το 151 είναι πανίσχυρο. Ένα κόμμα με 151 είναι ισχυρότερο από τους 162. Πολύ μεγάλη δύναμη. Το 151 είναι μπετόν», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ για τη διαγραφή Τατούλη είπε:

«Είναι πάντα που δύσκολο και δυσάρεστο η διαγραφή ενός συναδέλφου, ψυχολογικά και συναισθηματικά. Θεωρώ όμως οι ο κ. Τατούλης μόνος του έδειξε στον εαυτό του την έξοδο».

«Το 151 είναι δημοκρατική πλειοψηφία. Θα υπάρχει θέμα δεδηλωμένης, αν κάποιο νομοσχέδιο δεν ψηφιστεί ,τότε χάνεται η δεδηλωμένη», δήλωσε στο ίδιο ρ/σ ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαργαρίτης Τζίμας.

Επαναλαμβάνοντας το αίτημα για επιστροφή της βουλευτικής έδρας του κ. Τατούλη, ο κ. Τζίμας παρατήρησε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τατούλης, ο Τζίμας και οποιοσδήποτε άλλος εξελέγη βουλευτής γιατί πολιτεύτηκε με τη ΝΔ. Γιατί δεν κατεβαίνουν ανεξάρτητοι να δούμε πόσο μετράνε στον ελληνικό λαό; Δεν μπορείς να διαφωνείς με το σύνολο της πολιτικής που ακολουθεί το κόμμα σου, να αμφισβητείς τον πρωθυπουργό και να παραμένεις βουλευτής. Ο Καραμανλής ήταν αυτός που τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο, τότε ήταν καλός;».

«Είμαι βέβαιος -κατέληξε- ότι οι 151 είμαστε μπετοναρισμένοι, ψηφίζουμε όλα τα νομοσχέδια, στηρίζουμε τον Καραμανλή και από εκεί και πέρα θα δείξει ο χρόνος».

«Δεν νομίζω ότι η ΝΔ έχει πρόβλημα να κυβερνήσει με 151 βουλευτές», εκτίμησε και ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης μιλώντας χθες στο Mega.

«Εγώ τότε περιέγραψα ένα δίλημμα, ο κ. Τατούλης επέλεξε το χάος» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης ερωτηθείς για την παλαιότερη δήλωσή του «Καραμανλής ή χάος», την οποία επικαλέστηκε ο διαγραφείς βουλευτής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή