Η Μπαρτσελόνα ντύνει «μπλαουγκράνα» τον Ραφίνια

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 14:25
UPD:14:56
A- A A+

Φεύγοντας από τη Βραζιλία στα 19 του για να ενταχθεί στη Βιτόρια Γκιμαράες, ο Ραφίνια μεγάλωσε στην Πορτογαλία πριν υπογράψει για τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας μετά από δύο χρόνια.

Έπειτα από μία σεζόν έπεισε τη Ρεν να στοιχηματίσει πάνω του έναντι μιας επιταγής 21 εκατομμυρίων ευρώ, για να έρθει το άλμα προς την Πρέμιερ Λιγκ και τη Λιντς, ως επισφράγιση μιας διαρκούς ανοδικής πορείας για τον 25χρονο επιθετικό, που τα πάει περίφημα.

Έχοντας γίνει διεθνής με τη Βραζιλία (9 συμμετοχές, 3 γκολ), χρειαζόταν μια πρώτη σεζόν εγκλιματισμού πριν συντρίψει τα πάντα στην εποχή του με τα «παγώνια».

Ακόμα κι αν έπρεπε να αγωνιστεί για να αποφύγει τον υποβιβασμό, ο άσος από το Πόρτο Αλέγκρε έδωσε μια σεζόν υψηλής ποιότητας, όπως αποδεικνύεται από τα 11 γκολ και τις 3 ασίστ σε 35 αγώνες της Premier League. 

Μεταξύ των μνηστήρων που προσέλκυσε με την παρουσία του και η Μπαρτσελόνα. Ο καταλανικός σύλλογος, ωστόσο, έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και παρά την επιθυμία του παίκτη να ενταχθεί στην Ισπανία, δεν φαινόταν πιθανό να γίνει.

Η Άρσεναλ στη συνέχεια φάνηκε να παίρνει προβάδισμα, η Τσέλσι έσπευσε επίσης αλλά ο ρόλος του Ντέκο αποδείχθηκε πολύ σημαντικός, αφού πίεζε να πάει ο πελάτης του στην Καταλονία.

Τελικά η Μπαρτσελόνα έμεινε όρθια παρά τον ανταγωνισμό κι ενίσχυσε το δεξί άκρο της επίθεσής της για 58 εκατομμύρια ευρώ συν διάφορα μπόνους, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Η Μπαρτσελόνα και η Λιντς Γιουνάιτεντ κατάληξαν σε συμφωνία για τη μεταγραφή του Ραφαέλ Ντίας Μπελόλι "Ραφίνια", εν αναμονή των ιατρικών εξετάσεων του παίκτη», αναφέρει η ομάδα της Καταλονίας στην επίσημη ενημέρωσή της.

Τουτέστιν, αφότου περάσει τις ιατρικές εξετάσεις ο Ραφίνια θα είναι «Μπλαουγκράνα». Αν μάλιστα έρθει και ο Λεβαντόφσκι, συν την παραμονή του Ντεμπελέ, η επίθεση της «Μπάρτσα» θα είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα τη νέα σεζόν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις