Η ιταλική Δικαιοσύνη ζητεί 59 εκ. ευρώ από τον πρόεδρο της Μπρέσια

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 11:00
A- A A+

Η εισαγγελέας του του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, Έρικα Μπατάλια, ζήτησε εκ νέου την κατάσχεση 59 εκατομμυρίων ευρώ από τον πρόεδρο Μπρέσια, Μάσιμο Τσελίνο, όσα, σύμφωνα με τους ανακριτές, είχαν περάσει από το καταπίστευμα στο εξωτερικό, που αποδίδεται στον Τσελίνο και μέσω του οποίου ο επιχειρηματίας ασκούσε τις δραστηριότητές του στην Ιταλία.

Ο πρώην πρόεδρος της Κάλιαρι βρίσκεται υπό έρευνα για φορολογικά αδικήματα εδώ κι ενάμιση χρόνο και η εισαγγελία τον Φεβρουάριο του 2021 είχε έρθει να ζητήσει σύλληψη και φυλακή, αλλά πρώτα ο ανακριτής και στη συνέχεια το Εφετείο είπαν όχι.

Πρόσφατα, το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτές τις προσφυγές του εισαγγελέα, απορρίπτοντας αυτές του Τσελίνο και στέλνοντας τα έγγραφα για νέα αξιολόγηση στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο, που συνεδρίασε σήμερα (12/7).

Οι νομικοί του προέδρου της Μπρέσια ζήτησαν από τους δικαστές να απορρίψουν το αίτημα της εισαγγελίας. «Είμαι αθώος. Άκουσα μερικές τρελές ανακατασκευές. Φαινόταν ότι ο εισαγγελέας μιλούσε για κάποιον άλλο εκτός από εμένα», δήλωσε ο Τσελίνο. Οι δικαστές δεν ανακοίνωσαν απόφαση.

Το αναθεωρητικό δικαστήριο στο ιταλικό δικαστικό σύστημα, είναι ένα ειδικό τμήμα ενός τακτικού δικαστηρίου με αρμοδιότητα εξωτερικού ελέγχου, όχι μόνο της νομιμότητας αλλά και της αξίας σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα προσωπικής ελευθερίας που εκδίδονται από τον δικαστή προανάκρισης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις