Λιθουανία: Επεκτείνει τους περιορισμούς στο εμπόριο του Καλίνινγκραντ

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 10:14
UPD:10:15
REUTERS/VITALY NEVAR
A- A A+

Η Λιθουανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι επέκτεινε τους περιορισμούς στο εμπόριο μέσω της επικράτειάς της προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, καθώς ισχύουν σταδιακά οι κυρώσεις που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε εκπρόσωπος των τελωνείων της Λιθουανίας.

Τα προϊόντα στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις από το πρωί της Δευτέρας περιλαμβάνουν: σκυρόδεμα, ξύλο, αλκοόλ και βιομηχανικές χημικές ουσίες με βάση το αλκοόλ, είπε ο εκπρόσωπος.

Η κίνηση είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσει περαιτέρω διπλωματική δράση από τη Ρωσία, η οποία είχε αντιδράσει έντονα όταν η Λιθουανία είχε αρχικώς ανακοινώσει ότι δεν θα συνεχιστεί η διαμετακόμιση ορισμένων αγαθών από και προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, κάνοντας λόγο για «σκληρά μέτρα» και απάντηση που δεν θα είναι μόνο διπλωματική. 

Το Καλίνινγκραντ είναι στρατηγικής σημασίας ρωσικός θύλακας μεταξύ χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Νωρίτερα τον Ιούνιο, το Reuters είχε μεταδώσει πως η ΕΕ είναι διατεθειμένη να κάνει ένα βήμα πίσω για να εκτονώσει την ένταση που έχει προκληθεί με τη Ρωσία, εξαιρώντας τον ρωσικό θύλακα από τις κυρώσεις

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή